Житомирянин став чемпіоном України з шашок » Новини Житомира
 
 


Житомирянин став чемпіоном України з шашок

Автор: news_maker від 24-04-2018, 16:39, переглядів: 800

Житомирянин став чемпіоном України з шашок

З 11 по 20 квітня а місті Луцьку Волинської області відбувся ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ШАШОК-64 серед спортсменів (чоловіків) із ураженнями опорно-рухового апарату. Кращі шашкісти приїхали позмагатись з усіх куточків України за звання найсильнішого. У турнірі взяли участь 37 гравців (11 жін. і 26 чол.), з них 5 майстрів спорту та 7 кандидатів в майстри спорту. Найстаршому учаснику - 73 роки, а наймолодшому-19.

У дев’яти турах з 16 очками з 18 можливих чемпіоном України серед чоловіків став житомирянин Олександр Гонгальський.

Дуже важливий початок сезону для Олександра, і не аби яка відповідальність, адже восени 2017 року Олександр став чемпіоном світу, причому на це звання тоді претендувало відразу два українця, які обійшли всіх найкращих шашистів світу, однак свою перевагу довів наш земляк. На чемпіонаті України в Луцьку досвід, впевненість, фортуна та за визначенням коефіцієнта Солкофа Олександр стає першим.

За правилами і умовами IDCD Міжнародного Шашкового Комітету разом з федерацією шашок Польщі - трійка найкращих спортсменів з кожної країни приймає участь у чемпіонаті Європи з шашок-64 (бразильська версія), який відбудеться з 7-15 травня 2018 р. у м. Нидзиця (Польща) та у чемпіонаті світу з шашок-64 (бразильська версія), що буде проходитиме з 21-30 серпня м. Млава (Польща).

Олександр, та його представник-супроводжуюча дружина Тетяна поділилася враженнями від чемпіонату: - «дуже професійна організація, місце проведення. Крім того за час змагань для всіх була організована поїздка до головного символу Луцька - замку Любарта, який стоїть на №1 місці в рейтингу «7 чудес України». А також прогулянка до буди́нку скульптора Голованя́ — архітектурної пам'ятки, що розташована на території Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Особливо цікава була екскурсія до підземелля костелу св. Петра і Павла. Неймовірно, але по крутому спуску зійшли навіть інваліди-візочники - приклад великої сили волі людини.

Житомирянин став чемпіоном України з шашок
Житомирянин став чемпіоном України з шашок
Житомирянин став чемпіоном України з шашок

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: