У Житомирі розпочали будівництво гуртожитків для військових-контрактників » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розпочали будівництво гуртожитків для військових-контрактників

Автор: news_maker від 26-04-2018, 22:25, переглядів: 1 084

У Житомирі розпочали будівництво гуртожитків для військових-контрактників

Три нових двоповерхових гуртожитки побудують на території 95 десантно-штурмової бригади – зараз розпочали копати фундамент. У кімнатах житимуть контрактники бригади, ті, хто хоче, у нове житло можуть заселятись разом із своїми родинами. Будівля розрахована на 120 осіб із кімнатами на двох та п’ятьох осіб відповідно. Говорить офіцер 95-ої десантно-штурмової бригади Максим Савенко:
"Близько 70 відсотків військових проживають за межами військової частини і вони потребують розселення. І це є одним із основних питань, якщо є житло, то можна вже якось про завтрашній день, можна бути впевненим у своїх наступних діях".

Майбутні помешкання архітектор Дарина Недозім називає гуртожитками поліпшеного типу.
"Розробили абсолютно новий меблевий комплект з нормальним ліжком. На ліжку лежатиме хороший товстий матрац, а не якийсь ватний або пружинний, пружинної сітки вже не буде. Тумбочку за статутом ми повинні були залишити, але ми повністю переосмислили поняття тумбочки. Тепер тумбочка у нас - це величезне узголів'я з купою місця для зберігання за ліжком, у кожного буде своя індивідуальна шафа, і в принципі, дизайн інтер'єрів казарм буде відповідати рівню хорошого європейського хостелу".

Гуртожитки будують у рамках всеукраїнської програми забезпечення військових новими оселями, каже радник Президента України Юрій Бірюков:
"Зафіксовано 184 будівельних майданчики, 120 майданчиків - ось зараз йдуть торги в системі Прозоро, там 15 договорів на будівництво вже начебто підписані. І ось майданчик 95-ї бригади - 4 гуртожитки. З них по трьох договори вже підписані, будівництво розпочато. Діапазон ціни коливається між 14 і 16 мільйонами гривень за кожне будівництво кожного гуртожитку - це повна вартість будівництва, за винятком внутрішніх меблів кімнат".

Гуртожитки обіцяють збудувати до кінця цього року та початку наступного.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: