Жителі Житомирщини упродовж квітня добровільно здали поліції понад 200 одиниць зброї » Новини Житомира
 
 


Жителі Житомирщини упродовж квітня добровільно здали поліції понад 200 одиниць зброї

Автор: news_maker від 27-04-2018, 18:20, переглядів: 1 633

Жителі Житомирщини упродовж квітня добровільно здали поліції понад 200 одиниць зброї

На території області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Про його проміжні результати 27 квітня журналістам розповів начальник Головного управління Нацполіції області В’ячеслав Печененко.

Черговий місячник роззброєння проходить з 1 по 30 квітня. Його мета – попередження та припинення фактів нелегального обігу зброї та вибухівки.

За словами керівника поліції Житомирщини, жителі регіону уже здали до територіальних підрозділів ГУНП 207 одиниць зброї та 27 пристроїв для відстрілу гумових куль. Серед вилученого арсеналу 12 одиниць зброї армійських зразків, 9 - мисливських нарізних карабінів, 144 - мисливських гладкоствольних рушниць та інше.

Також громадяни повідомили до поліції про виявлення або зберігання 40 снарядів різних калібрів часів Другої світової війни, 5 мін, 8 ручних гранат та майже 2 тисяч боєприпасів до різного виду зброї.

5 квітня до Малинського району житель райцентру повідомив про виявлення на пустирі автоматичної зброї типу АКМ та 8 димових шашок. А 54-річний житель Коростишівського району 13 квітня заявив про знайдені ним у лісі гладкоствольну саморобну зброю, кастет та близько двох десятків набоїв до автомата Калашникова. Усі небезпечні предмети вилучені поліцейськими, нині їх походження встановлюється у ході розпочатих перевірок.

Жителі Олевського району та м. Житомира звернулися до поліції з повідомленнями про добровільну здачу зброї, виявленої на горищах домоволодінь, що дісталися їм у спадок. Це були незареєстровані мисливські рушниці. Після проведення необхідних процедур обидва заявника у подальшому виявили бажання оформити зброю у власне користування.

Відповідно до чинного законодавства (ч.3 ст. 263 ККУ) у процесі «роззброєння» від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів звільнено 61 жителя області, які добровільно здали зброю. 32 одиниці із неї після проведення необхідної перевірки буде зареєстровано у встановленому порядку за громадянами.

- Раджу скористатись можливістю добровільної видачі зброї та, у разі наявності заборонених предметів, що мають потенційну загрозу безпеці, здати їх до поліції, аби не сталося біди, - наголосив керівник ГУНП В’ячеслав Печененко.

Жителі Житомирщини упродовж квітня добровільно здали поліції понад 200 одиниць зброї

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: