Статистики області назвали 5 районів Житомирщини зі швидкими темпами зменшення жителів » Новини Житомира
 
 


Статистики області назвали 5 районів Житомирщини зі швидкими темпами зменшення жителів

Автор: news_maker від 24-12-2012, 16:23, переглядів: 1 494

Статистики області назвали 5 районів Житомирщини зі швидкими темпами зменшення жителів

Лише два міста області, Житомир та Малин, мають природний приріст населення. За останні роки свої показники по народжуваності покращили Новоград-Волинський та Олевський райони. А ось на противагу їм є території зі швидкими темпами зменшення жителів. Це Брусилівський, Радомишльський, Малинський, Народицький та Ружинський райони. Там в першу чергу необхідні державні соціальні програми для підтримки населення, - озвучила проблему заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Бойм.

Головні причини природного скорочення населення – високі показники смертності та старіння населення. Так за десять місяців 2012 року в області померло 3 тисячі 418 осіб. Також на скорочення чисельності жителів області впливає міграція молоді та інтелігенції, що викликане низькою економічною активністю, дефіцитом трудових вакансій та низькою оплатою праці, пише прес-служба облдержадміністрації.

Якщо ж узагальнити, то в останні роки на Житомирщині спостерігається незначна позитивна тенденція зі збільшенням народжуваності та зменшенням смертності в області. На сьогодні в області проживає близько 1 мільйона 300 тисяч жителів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: