У Житомирі є дві ділянки, які влада міста розглядає для будівництва сміттєпереробного заводу » Новини Житомира
 
 


У Житомирі є дві ділянки, які влада міста розглядає для будівництва сміттєпереробного заводу

Автор: news_maker від 17-05-2018, 16:40, переглядів: 964

У Житомирі є дві ділянки, які влада міста розглядає для будівництва сміттєпереробного заводу

Рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення однієї з них ухвалили депутати під час позачергової сесії Житомирської міської ради 17 травня.

«В нас зараз є дві потенційні земельні ділянки, які ми можемо запропонувати інвесторам під сміттєпереробний завод. Одна з них розташована в районі вулиці Промислової, інша – в районі Параджанова. Це ділянка орієнтовною площею 5 га, яку ми плануємо оформити за громадою Житомира. Точна адреса: проїзд Складський, 20», – зазначив Сергій Сухомлин.

Міський голова також повідомив, що нині місто має пропозиції від трьох інвесторів, які готові взятися за будівництво сміттєпереробного заводу.

«Минулого місяця ми з головами ОТГ і депутатами їздили в Словенію, де дивилися на схожі підприємства – як вони побудовані з точки зору впливу на навколишнє середовище, як працюють. Раніше ми виділили кошти на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва. Орієнтовна вартість заводу, якщо плануємо робити глибоку переробку сміття, складає близько 9 млн євро. Якщо ж будуватимемо біогазові установку, то це ще 2 млн євро додатково. Нині у нас є пропозиції від трьох компаній, які впродовж двох тижнів підготують комерційні пропозиції», – зазначив Сергій Сухомлин.

Якщо після обговорення з депутатами жодна з пропозицій не підійде, місто розглядатиме варіант будівництва сміттєпереробного заводу самотужки.



У Житомирі є дві ділянки, які влада міста розглядає для будівництва сміттєпереробного заводу

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: