У Житомирі вшанували пам'ять Олега Ольжича » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам'ять Олега Ольжича

Автор: news_maker від 11-06-2018, 13:41, переглядів: 761

У Житомирі вшанували пам'ять Олега Ольжича

У Житомирі 10 червня вшанували пам'ять відомого земляка Олега Ольжича. Цими днями минуло 74 роки з дня трагічної смерті визначного діяча ОУН, поета і вченого.

Захід, до якого долучились депутат обласної ради Олена Галагуза та представники громадськості, традиційно відбувся біля меморіальної дошки та пам’ятника Олегу Ольжичу.

«74 роки тому у концтаборі Заксенгаузен нацисти закатували нашого земляка Ольжича, який відстоював Українську державність, був відомим науковцем, поетом. Важливо, що у Житомирі є не одне місце, де можна вшанувати пам'ять Ольжича: це і дошка на однойменній вулиці, і пам'ятник. Крім того, незабаром з'явиться дошка, яку поцупили у 90-х роках, на храмі, де хрестили Олега Ольжича», - зазначила Олена Галагуза.

Довідка. Олег Ольжич (справжнє прізвище Олег Кандиба; 1907-1944), визначний член ОУН, заступник Голови ОУН Андрія Мельника під час Другої світової війни. В ніч з 9-го на 10-е червня 1944 року, як борець за українську державність Олег Ольжич загинув внаслідок жорстоких катувань в німецькому концтаборі Заксенхаузен.

У Житомирі вшанували пам'ять Олега Ольжича
У Житомирі вшанували пам'ять Олега Ольжича

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: