Сергій Микитюк провів нараду з питань пільгового перевезення у районі » Новини Житомира
 
 


Сергій Микитюк провів нараду з питань пільгового перевезення у районі

Автор: news_maker від 21-06-2018, 14:00, переглядів: 1 215

Сергій Микитюк провів нараду з питань пільгового перевезення у районі

20 червня голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк провів робочу нараду з питань перевезень пільгових категорій населення автомобільним транспортом. Участь у нараді взяли голова районної ради Сергій Крутій, заступник голови РДА Микола Козарчук, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Людмила Вакулюк, заступник голови Новогуйвинської селищної ради Олег Паньків, Троянівський сільський голова Микола Білеуш, Коднянський сільський голова Наталія Бовсунівська, в.о. Сінгурівського сільського голови Олена Смірнова та перевізник Аркадій Савіцький.

У ході наради було обговорено соціально важливе і надактуальне на сьогоднішній день питання забезпечення сталого та безперебійного перевезення пільгових категорій населення автотранспортом на приміських маршрутах, що обслуговує ФОП Савіцький А.А. Зокрема було обговорено стан та перспективи надання цього виду послуг на маршрутах Житомир-Озерне, Житомир-Кодня, Житомир-Сінгури та Житомир-Головенка (через Троянів).

Нагадаємо, що відповідно до затвердженої районною радою 14 березня 2018 року Програми фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у районі на 2018 рік та аналогічних програм, прийнятих Станишівською, Глибочицькою, Оліївською ОТГ, Новогуйвинською селищною, Василівською, Високопічською, Глибочанською, Заможненською, Левківською та Садківською сільськими радами, загальний обсяг коштів на їх реалізацію становить 7,824 млн. грн. При цьому 2,076 млн. грн. станом на 20 червня вже профінансовано перевізникам. Водночас, постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 №197 передбачається надання замість пільг на проїзд грошової компенсації окремим категоріям осіб, які мають на це право згідно з чинним законодавством. При цьому фінансування цих витрат має здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Для перевізників цей механізм реалізації права на пільгове перевезення є прийнятним та зрозумілим, однак для району це завдання є не підйомним, оскільки загалом на компенсацію перевезення усіх пільговиків у районі на рік потрібно понад 20 млн. грн. Загальна кількість пільговиків у районі становить 18 тис. 654 особи, з яких пенсіонерів за віком понад 12 тис. осіб.

Розглядалися й інші варіанти, як то запровадження механізмів забезпечення сільськими радами власних пільговиків талонами, обмеження кількості пільговиків, що перевозяться у кожному автобусі, встановлення єдиного дня для пільгового перевезення тощо.

У результаті обговорення варіантів учасники наради зійшлися на думці, що найбільш прийнятним буде саме встановлення правила, за яким право на пільговий проїзд у приміському автомобільному транспорті матимуть 4 пільговика усіх категорій на кожному рейсі упродовж усього тижня, або організація додаткових рейсів для перевезення виключно пільговиків, як це вже реалізовано на території Новогуйвинської селищної ради, де курсує 5 пільгових рейсів на день два рази на тиждень. Сергій Микитюк дав доручення прорахувати такі варіанти та обговорити їх на наступному засіданні.

Пільгове транспортне обслуговування учасників АТО здійснюється наразі у повному обсязі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: