На Житомирщині набирає обертів нова хвиля телефонних шахрайств » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині набирає обертів нова хвиля телефонних шахрайств

Автор: news_maker від 28-06-2018, 13:24, переглядів: 1 100

На Житомирщині набирає обертів нова хвиля телефонних шахрайств

Так, почастішали випадки, коли шахраї, нібито від імені посадових осіб органів прокуратури області, телефонують до керівників підприємств, приватних підприємців та навіть керівників органів державної влади і вимагають матеріальну винагороду.

Зловмисники, телефонуючи, представляються працівниками керівного складу органів прокуратури та просять перерахувати їм різні суми грошей, надаючи відповідні платіжні реквізити.

Такі факти шахрайства мають місце як в обласному центрі, так і на території області.

Зокрема, 27 червня 2018 року з номерів телефонів 095-206-15-85, 066-920-68-55, шахраї від імені посадової особи прокуратури Житомирської області здійснювали дзвінки з метою отримання від підприємців області грошових коштів на вирішення нагальних потреб. Як попередньо встановлено, дзвінки здійснювалися із окупованої території Луганської та Донецької областей.

Прокуратура області звертається до громадськості, суб’єктів господарювання, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування бути обачними, не піддаватися на провокації, а у разі отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій від імені працівників органів прокуратури області, негайно інформувати прокуратуру області за телефоном гарячої лінії (0412) 47-03-46, або відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102.

Також нагадуємо, що за вказані протиправні дії передбачена кримінальна відповідальність згідно ст.190 КК України (шахрайство)

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: