У Житомирі через забуту на плиті їжу спалахнула кухня в одній з квартир багатоповерхівки » Новини Житомира
 
 


У Житомирі через забуту на плиті їжу спалахнула кухня в одній з квартир багатоповерхівки

Автор: news_maker від 3-07-2018, 14:28, переглядів: 778

У Житомирі через забуту на плиті їжу спалахнула кухня в одній з квартир багатоповерхівки

2 липня о 20:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в двокімнатній квартирі 6-типоверхівки в м. Житомир.

З’ясувалося, що в середині під’їзду та на сходовій клітині по всіх поверхах спостерігається сильна задимленість. Осередок загоряння знаходився на кухні квартири, що на другому поверсі. Там горіли меблі на площі 5 кв. м. Під час проведення розвідки в цій квартирі рятувальники виявили 86-річну власницю. ЇЇ вивели на вулицю та передали медикам. Із з попереднім діагнозом – отруєння продуктами горіння жінку доставили до центральної міської лікарні № 1.

Із задимленої квартири, що розташована поверхом вище, вогнеборці врятували матір та 5-річну дівчинку, які не мали змоги самостійно покинути оселю через їдкий дим. Про це керівника гасіння пожежі сповістив схвильований батько. Він не міг їм допомогти через сильне задимлення. Начальник караулу швидко відшукав у квартирі матір із дочкою та накрив останню мокрим рушником. Із дитиною на руках він вивів жінку на свіже повітря. Госпіталізація їм не знадобилася.

Крім того, рятувальники надали допомогу мешканцю помешкання з шостого поверху. Їдкий дим спровокував в нього епілептичний приступ і він не зміг самостійно залишити помешкання. Вогнеборці вдягнули на нього апарат на стиснутому повітрі та відвели в безпечну зону. Від подальшої госпіталізації він відмовився.

Також рятувальники евакуювали 3 осіб, що проживали у сусідніх квартирах під’їзду.

Пожежу локалізували о 20:20 та о 20:27 ліквідували. Вогнем знищено меблі у приміщенні кухні на площі 5 кв. м. До ліквідації займання залучалося 11 рятувальників та 2 одиниці пожежної техніки.

Попередня причина пожежі – підгоряння їжі з послідуючим горінням. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Після повернення у частину рятувальникам зателефонували мешканці цього будинку. Вони щиро подякували вогнеборцями за врятовані життя та майно.

У Житомирі через забуту на плиті їжу спалахнула кухня в одній з квартир багатоповерхівки

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: