104 проектних пропозицій подано у рамках Бюджету участі » Новини Житомира
 
 


104 проектних пропозицій подано у рамках Бюджету участі

Автор: news_maker від 9-07-2018, 20:07, переглядів: 930

104 проектних пропозицій подано у рамках Бюджету участі

З 7 травня по 6 липня житомиряни подавали проекти щодо покращення нашого міста в рамка Бюджету участі.

В цьому році міською радою було виділено більше 15 млн грн. на реалізацію проектів житомирян. Від мешканців міста було отримано 104 проекти, на загальну суму 93 млн 441 тис 454 грн.

Цього року подано 49 загальноміських (великих) проектів і по 55 локальних (малих). Детальніше з проектами можна ознайомитися на сайті Бюджет участі Житомира.

– Процедура подання проектів для громадян була спрощена до мінімуму, – розповідає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж. – Кожен мешканець міста міг подати свій проект не виходячи з дому – просто зайшовши на сайт міської ради та завантаживши туди візуалізацію свого проекту. Також ми створили умови для людей, які хочуть реалізувати свою ідею, але мають певні труднощі з ідентифікацією через ЕЦП або Banking ID, подавати проекти у пунктах супроводу в міській та районних радах. Вже самі працівники рад, допомагали з оформленням проектів у системі.

– Партиципаторний бюджет дає громадянину можливість брати участь у розподілі частини бюджету міста. Куди витратити кошти, вирішує громада шляхом демократичного голосування, – пояснює Наталія Чиж. – В цьому році було внесено зміни в Положення про Бюджет участі. Подавати проекти не мали право працівники виконавчих органів міської ради, члени Координаційної ради, депутати міської ради, керівники комунальних підприємств.

Бюджет участі в Житомирі почали запроваджувати у 2016 році, - каже голова Координаційної ради Андрій Шелестюк. – Розпочинали з суми трохи більше дев’яти мільйонів, зараз на 2018 рік сума збільшилася до 15 млн грн. 40 % цих коштів віддалося на реалізацію загальноміських (великих) проектів і 60% – на локальні (малі проекти). Досить цікавий і, на мій погляд, правильний поділ коштів на місцеві проекти. Які відсотки на які проекти спрямовувати вирішували члени Координаційної ради.

11 липня на засіданні Координаційної ради буде розглянуто всі подані проекти. Потім вони будуть проходити перевірку на можливість реалізації виконавчими органами міської ради.

Голосування за проекти відбудеться з 1 по 10 жовтня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: