В цьому році в обласному центрі планують розпочати проект "Соціальна картка житомирянина" » Новини Житомира
 
 


В цьому році в обласному центрі планують розпочати проект "Соціальна картка житомирянина"

Автор: news_maker від 9-01-2013, 19:34, переглядів: 1 580

В цьому році в обласному центрі планують розпочати проект "Соціальна картка житомирянина"

Як пояснюється в проекті рішення сесії міськради "Про запровадження комплексної міської Програми соціального захисту населення на 2013-2015 роки", в результаті буде створено єдину інформаційно-розрахункову систему та переведено всі види соціальних допомог та платежів на систему безготівкових розрахунків.

Окрім того, проектом нової Програми соцзахисту передбачено надання гарантованих пільг та допомоги громадянам похилого віку, інвалідам, ветеранам війни та праці, а також іншим верствам населення, що опинились у складних життєвих обставинах. На три роки розраховане фінансування Житомирських міського територіального центру соціального обслуговування та Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Прораховані кошти для запровадження "соціального таксі" для перевезення інвалідів із захворюваннями опорно-рухового апарату та інших маломобільних громадян. Є в проекті Програми й пункт щодо можливого створення міського центру обліку бездомних громадян.

Загальна сума грошей, які потрібні на реалізацію Програми в 2013 році і які мають виділятися із міського бюджету – понад 21 мільйон гривень.

І для довідки – Сьогодні в Житомирі проживають близько 80 тисяч пенсіонерів, 9 тисяч ветеранів війни, понад 18 тисяч інвалідів, з яких 1,2 тис. дітей-інвалідів, близько 7 тисяч осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: