Під час перевірки автобусу «Фастів-Житомир» у водія не знайшлося водійського посвідчення » Новини Житомира
 
 


Під час перевірки автобусу «Фастів-Житомир» у водія не знайшлося водійського посвідчення

Автор: news_maker від 25-07-2018, 13:08, переглядів: 938

Під час перевірки автобусу «Фастів-Житомир» у водія не знайшлося водійського посвідчення

Минулих вихідних поліцейські Брусилівського відділення поліції перевірили перевізників на місцевій станції і виявили, що у водія автобусу сполученням «Фастів-Житомир» відсутні необхідні для здійснення такої діяльності документи. Транспортний засіб був затриманий, а керманича притягнено до адміністративної відповідальності.

Перевірки пасажироперевізників, що тривають на території області, здійснюються поліцейськими переважно перед виїздом автобусів, аби максимально убезпечити пасажирів та не створювати їм дискомфорт уже після відправлення транспортного засобу за маршрутом.

Так, близько 13.00 на автобусній станції смт. Брусилова інспектори сектору реагування ПП місцевого відділення поліції перевірили транспортний засіб сполучення «Фастів-Житомир» і виявили низку порушень. У 39-річного водія, жителя м. Житомира, наявними були лише паспорт громадянина України та технічний паспорт автомобіля. Натомість надати поліцейським посвідчення водія на право керування транспортним засобом, поліс обов’язкового страхування, ліцензію на перевезення пасажирів та протокол огляду транспортного засобу щодо його технічного стану чоловік не зміг.

Відносно керманича було оформлено адміністративні матеріали за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автобус було затримано та поміщено на спецмайданчик. Згодом водій все ж надав частину документів. Однак посвідчення водія відповідної категорії, що дозволяє перевезення пасажирів, чоловік так і не пред’явив.

Тож відповідне подання направлено до регіонального підрозділу Укртрансбезпеки для вжиття адекватних заходів реагування щодо перевізника.

- Загалом поліцейські упродовж 21-24 липня здійснили 157 перевірок пасажироперевізників та виявили 59 порушень, тобто у кожному третьому випадку. Відповідно були оформлені адміністративні матеріали для притягнення порушників до відповідальності, - прокоментував начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко. – Дуже часто пасажири, особливо у сільській місцевості, і не здогадуються про відсутність обов’язкових документів у перевізників, а тому і не запитують про їх наявність, просто радіючи можливості дістатись до пункту призначення. Однак нехтування при цьому здоровим глуздом та безпекою призводить до страшних наслідків.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: