Депутати підтримали рішення про приєднання Вересів до Житомира » Новини Житомира
 
 


Депутати підтримали рішення про приєднання Вересів до Житомира

Автор: news_maker від 26-07-2018, 12:45, переглядів: 1 195

Депутати підтримали рішення про приєднання Вересів до Житомира

Рішення про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира підтримали 35 депутатів на 37 позачерговій сесій міської ради.

«Розглянувши пропозицію щодо ініціювання добровільного приєднання Вересівської сільської територіальної громади до територіальної громади міста Житомира, міська рада вирішила надати згоду на добровільне приєднання територіальної громади села Вереси Житомирського району Житомирської області до територіальної громади міста Житомира», - йдеться у рішення.

«Під час приєднання статус адміністративно-територіальних одиниць не зміниться: місто Житомир залишається містом, село Вереси – селом. Законодавчо встановлені пільги жителів села залишаються незмінними», - зазначає директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

«Об’єднання - це нові можливості для подальшого розвитку. В першу чергу – це збільшення інвестиційної привабливості міста Житомир за рахунок збільшення територій, підконтрольній органу місцевого самоврядування, збільшення надходжень до бюджету за рахунок приєднання, що дасть можливість повністю забезпечувати потреби с. Вереси, в тому числі, що забезпечувались містом без будь-яких компенсацій ( навчання дітей в загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладах», - підкреслив міський голова Сергій Сухомлин.

Євгеній Черниш зазначив, що Житомирська міська рада залишається єдиним органом місцевого самоврядування. Сільський голова стає виконуючим обов’язки старости та входить за посадою до виконавчого комітету міської ради. До закінчення поточного року бюджет обох громад виконується окремо, а з 01.01.2019 стає єдиним.

Згідно ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» наступними кроками обох територіальних громад є підготовка проекту рішень кожної ради про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення та схвалення кожною радою проекту рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення. Після цього схвалені проекти рішень будуть подані обласній державній адміністрації для надання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України.

Завершиться процес приєднання прийняттям рішення про добровільне приєднання обома органами місцевого самоврядування.

Житомир може стати першим містом обласного значення, яке створить об’єднану територіальну громаду.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: