На Житомирщині буде утворено два заказника місцевого значення » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині буде утворено два заказника місцевого значення

Автор: news_maker від 26-07-2018, 14:08, переглядів: 887

На Житомирщині буде утворено два заказника місцевого значення

Депутатський корпус 26 липня на сесії обласної ради проголосував за утворення двох заказників - ботанічного заказника місцевого значення «Урочище Верба» та лісового заказника місцевого значення «Трубіївський ліс».

Зокрема, заказник «Урочище Верба» буде розташований на території ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» в Ємільчинському лісництві.

Територія цього заказника представляє собою строкатий комплекс березово-вільхових, вільхових, дубово-соснових лісів, які чергуються з відкритими евтрофними, переважно осоковими та осоково-вербовими болотами. Особливу ботанічну цінність у даних ценозах мають види, занесені у Червону книгу України (2009): лілія лісова, гніздівка звичайна, коручка морозниковидна, любка дволиста та інші. У відкритих біотопах боліт охороняються популяції двох видів орхідних – пальчатокорінника м'ясо-червоного та пальчатокорінника травневого, які занесені у Червону книгу України (2009).

Територія іншого заказника «Трубіївський ліс» розташована у долині р. Роставиця, що у Андрушівському лісництві ДП «Коростишівський лісгосп АПК», та має велике водоохоронне та ґрунтозахисне значення. Значну цінність тут мають різноманітні ценози чорновільхових лісів різного гідрологічного режиму: малинові, кропивові; побережноосокові, гостровидноосокові, а також гніздування орлана – білохвоста та кілька видів рослин, занесених до Червоної книги України (2009), зокрема, гніздівки звичайної та коручки морозниковидної.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: