У Житомирі поліцейські затримали групу вимагачів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліцейські затримали групу вимагачів

Автор: news_maker від 31-07-2018, 13:21, переглядів: 783

У Житомирі поліцейські затримали групу вимагачів

30 липня розшуківці Житомирського відділу поліції затримали трьох осіб за вимагання у жителя обласного центру 3 тисяч доларів США за непоширення компроментуючої його інформації. Сплачені потерпілим гроші у підозрюваних вилучено. Нині їм загрожує до 7 років ув’язнення.

До Житомирського відділу поліції звернувся 31-річний житомирянин із заявою про вимагання у нього грошей. За словами заявника, троє незнайомців прийшли до нього на роботу і влаштували дебош, погрожуючи поширити серед знайомих чоловіка компроментуючу його інформацію. Щоб уникнути скандалу, заявник повинен був сплатити вимагачам 3 тисячі доларів США.

- Нами за погодженням з місцевою прокуратурою було проведено усі необхідні дії для фіксації цього правопорушення і 30 липня поліцейські відділу спільно із спецпідрозділом «ТОР» затримали усіх трьох вимагачів відразу після отримання ними грошей, - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Звертаюсь до житомирян, якщо хтось потрапляв у подібну ситуацію, повідомте нас. Ми перевіримо затриманих щодо причетності або встановимо особи інших негідників для їх притягнення до відповільності.

Чоловіків затримали на одній з вулиць обласного центру. Вони намагались чинити спротив поліцейським та втекти. Згодом з’ясувалось, що усі троє є жителями обласного центру, 1992, 1997 та 1994 років народження. Двоє з них раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення грабежів, крадіжок та хуліганства. Гроші у них вилучено.

Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Відтак парубкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Нині молодики перебувають під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

У Житомирі поліцейські затримали групу вимагачів
У Житомирі поліцейські затримали групу вимагачів

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: