Через борги Зарічанським РЕМ на декілька годин відключав електроенергію будинкоуправлінню №3 смт Озерного » Новини Житомира
 
 


Через борги Зарічанським РЕМ на декілька годин відключав електроенергію будинкоуправлінню №3 смт Озерного

Автор: news_maker від 31-07-2018, 14:16, переглядів: 924

Через борги Зарічанським РЕМ на декілька годин відключав електроенергію будинкоуправлінню №3 смт Озерного

30 липня голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк провів робочу нараду з питання сталого забезпечення електроенергією споживачів смт Озерне.

Участь у нараді взяли керівник апарату РДА Олена Гречко, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Людмила Вакулюк, Новогуйвинський селищний голова Зоя Гончаренко, представник виконавчої служби, заступник комерційного директора ПАТ «Житомиробленерго», начальник КЕВ м. Житомира Сергій Сус, начальник Житомирського районного управління Державної казначейської служби Олена Соловйова, керівник будинкоуправління №3 смт Озерне Леонід Шпаківський, керівник КП «Озерне» Геннадій Барабашов, начальник відділу ЖКГ і ЦЗН РДА Фелікс Янев та заступник керівника Зарічанського РЕМ з енергопостачання Сергій Добровінський.

Потреба у проведенні наради обумовлена тим, що 27 липня, у зв’язку із наявною заборгованістю перед Зарічанським РЕМ, будинкоуправління №3 смт Озерне було на декілька годин відключено від електропостачання. Завдяки оперативному втручанню голови РДА постачання електроенергії було відновлено. Це дало змогу продовжити роботу свердловин, що постачають воду у військові частини та до осель місцевих жителів, та забезпечити водовідведення.

За словами керівника будинкоуправління заборгованість у сумі 400 тис. грн. виникла унаслідок зміни з січня поточного року алгоритму надання пільг та субсидій. Позовної заяви від енергетиків та відповідного виконавчого листа наразі немає. Разом із тим шість рахунків підприємства сьогодні заарештовані, що не дає змоги вчасно розраховуватися за поставлену електроенергію, оскільки першочергово покриваються борги по податках і зборах.

Задля уникнення повторів із відключенням електропостачання С. Микитюк поставив вимогу не допускати збільшення відповідної заборгованості та забезпечити її поступове погашення.

Для цього голова РДА дав доручення начальнику Житомирського районного управління Державної казначейської служби всіляко сприяти будинкоуправлінню в частині відкриття спеціального рахунку для зарахування коштів від споживачів. У свою чергу З. Гончаренко отримала доручення спільно з керівництвом військового гарнізону активізувати зусилля щодо передачі житлового фонду та комунальної інфраструктури з балансу Міністерства оборони на баланс селищної ради та підготувати звернення на ім’я керівника ПАТ «Житомиробленерго» щодо недопущення подібних відключень до остаточного врегулювання питання. Л.Вакулюк отримала доручення своєчасно проводити відповідні розрахунки в частині надаваних пільг та субсидій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: