У Житомирській області офіцер підстрелив чергового частини » Новини Житомира
 
 


У Житомирській області офіцер підстрелив чергового частини

Автор: news_maker від 31-07-2018, 14:26, переглядів: 831

У Житомирській області офіцер підстрелив чергового частини

30 липня 2018 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом порушення правил поводження зі зброєю військовослужбовцем однієї з військових частин Сухопутних військ ЗСУ, яка дислокується в Житомирській області. Відомості внесено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

Установлено, що 29 липня 2018 року офіцер, перебуваючи в добовому наряді помічником чергового військової частини, діючи з необережності та в порушення правил поводження зі зброєю, здійснив несанкціонований постріл із закріпленого за ним пістолета Макарова. В результаті цього черговий по частині отримав тілесне ушкодження - вогнепальне поранення лівої ноги.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування здійснюється органами Національної поліції.

Довідково:
• ч. 1 ст. 414 КК України, «Порушення правил поводження зі зброєю, а також із боєприпасами, вибуховими, іншими речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення, а так само з радіоактивними матеріалами, якщо це заподіяло потерпілому тілесні ушкодження або створило небезпеку для довкілля, - карається службовим обмеженням на строк до двох років або триманням у дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавленням волі на строк до трьох років».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: