Рекомендації лікарів, як пережити спеку без негативного впливу на здоров’я » Новини Житомира
 
 


Рекомендації лікарів, як пережити спеку без негативного впливу на здоров’я

Автор: news_maker від 10-08-2018, 20:08, переглядів: 1 235

Рекомендації лікарів, як пережити спеку без негативного впливу на здоров’я

Спекотний мікроклімат має шкідливий вплив на організм людини, викликаючи погіршення самопочуття, зниження працездатності, загострення хронічних хвороб. Особливо це стосується людей похилого віку, людей з хронічними кардіологічними та серцево-судинними захворюваннями, з надмірною вагою, тих, хто працює на відкритих місцевостях, у виробничих і громадських приміщеннях без кондиціонування.

Щоб уникнути негативного впливу спекотної погоди лікарі радять:

- уникати вживання алкоголю;
- носити легкий одяг;
- часто пити воду, не чекаючи виникнення відчуття спраги;
- знаходитись у прохолодному та кондиційованому приміщенні;
- носити головні убори;
- уникати або зменшити фізичні навантаження;
- захистити себе від сонячних променів;
- спостерігати за чутливими до спеки людьми;
- не залишати дітей у закритих автомобілях;
- уникати виходу на вулицю в найбільш спекотні години;
- часто приймати ванну або душ.

Хворим, які вживають будь-які лікарські препарати, слід обов’язково радитися зі своїм лікарем стосовно того, як вони можуть впливати на організм людини під час періоду літньої спеки. До лікарських препаратів високого ризику, які можуть збільшити ризик негативного впливу на здоров’я під час спекотної погоди, належать діуретини, антихолінергічні засоби, нейролептики.

Рекомендації лікарів щодо організації режиму праці в умовах підвищеної температури повітря

1. З метою профілактики перегрівання організму (гіпертермії) необхідно організувати раціональний режим праці. При роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря 35ºС і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15-20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях. При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4-5 годин, і 1,5-2 години для осіб без спеціального одягу.

2. В охолоджуючих приміщеннях, аби уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні 24-25°C.

3. Робота при температурі зовнішнього повітря більше 37ºС за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних). За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

4. Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати спеціальний одяг або одяг з натуральних тканин.

5. В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодше 25 і не старше 40 років.

6. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму. Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю +10-15ºС. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також відшкодовувати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом, за рахунок вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

7. Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму (оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин). При температурі повітря більше 30ºС і виконанні робіт середньої тяжкості, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину – приблизно один стакан кожні 20 хвилин.

8. Для підтримки імунітету і зниження інтоксикації організму рекомендується вживання фруктів і овочів.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: