Інспектори Держпраці провели два інспекційних відвідування суб’єктів господарювання міста » Новини Житомира
 
 


Інспектори Держпраці провели два інспекційних відвідування суб’єктів господарювання міста

Автор: news_maker від 17-08-2018, 10:43, переглядів: 1 121

Інспектори Держпраці провели два інспекційних відвідування суб’єктів господарювання міста

Інспектори праці Управління Держпраці у Житомирській області провели два інспекційних відвідування суб’єктів господарювання міста Житомира з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Під час першого інспекційного відвідування складу – магазину інспектори праці виявили на робочих місцях директора магазину та двох працівників. На вимогу інспекторів праці директор ознайомив з наказом про прийняття на роботу одного працівника та надав договір з місцевим центром зайнятості, яким було передбачено проходження зареєстрованим у центрі зайнятості безробітним практики без залучення до робочого процесу.

Далі інспектори праці відвідали ресторанно-готельний комплекс, де виявили порушення ст. 24 Кодексу законів про працю України, зокрема, фактичний допуск до роботи трьох працівників без укладення трудового договору та повідомлення Державної фіскальної служби про їх прийняття на роботу. За словами власника закладу, працівники в нього не працювали, а «тимчасово допомагали».

За результатами інспектування інспектори праці Управління Держпраці зібрали пояснення працівників, видали обов’язкові до виконання приписи із вказаними порушеннями вимог трудового законодавства і зобов’язали усунути порушення.

Управління Держпраці нагадує, допускати працівника до роботи без офіційного працевлаштування – заборонено! За кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, наразі це 111 690 гривень.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: