На Житомирщині поліцейські завадили чоловіку позбутись викраденого авто » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські завадили чоловіку позбутись викраденого авто

Автор: news_maker від 20-08-2018, 15:37, переглядів: 849

На Житомирщині поліцейські завадили чоловіку позбутись викраденого авто

Житель м. Радомишля сп’яну у райцентрі угнав чужу ВАЗівку, а наступного дня вирішив позбутись автівки. Однак завадили йому це зробити працівники кримінальної поліції, які затримали підозрюваного за кермом викраденої «дев’ятки».

Уранці 18 серпня до Радомишльського відділення поліції звернувся житель райцентру із повідомленням про викрадення його автомобіля ВАЗ-2109. Чоловік розповів, що залишив автівку ночувати біля свого будинку, а на ранок не виявив її ні на звичному місці, ні деінде у найближчих кварталах.

– На розшук автомобіля було орієнтовано усі зовнішні наряди поліції, що несли службу у місті та за його межами, також відповідну інформацію ми передали колегам сусідніх районів. Згодом, проаналізувавши записи камер відеоспостереження, з’ясували, що розшукувана автівка не виїжджала з райцентру. Відтак оперативники почали відпрацювання мікрорайону, де було вчинено правопорушення, та прилеглі до нього території, - розповів начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе.

За добу, уранці 19 серпня, на одній з вулиць Радомишля поліцейські зупинили схожий на розшукуваний автомобіль ВАЗ 2109, за кермом якого перебував 21-річний місцевий житель. Документів на автівку у нього не виявилось, а після нетривалого спілкування з правоохоронцями молодик зізнався у причетності до угону.

Уже в Радомишльському відділенні поліції, куди було доставлено «дев’ятку» та її керманича, чоловік розповів, мовляв, ідея заволодіти чужим транспортним засобом виникла у нього на нетверезу голову, коли він вештався нічним містом після сварки з домашніми. В обрану на одній з вулиць автівку проник, пошкодивши вікно на водійських дверцятах. Утім завести ВАЗівку не зміг, а відтак заручився підтримкою випадкового подорожнього, наплівши йому про власну безпорадність від надмірно вжитого алкоголю, і незнайомець допоміг «бідолазі» загнати авто до його обійстя. Добре проспавшись, молодик зрозумів, що накоїв протизаконне, тому вирішив якнайшвидше позбутись «дев’ятки» і вже було вирушив здійснити задумане, однак, на його біду, на шляху трапились поліцейські.

Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ триває. За подібні протиправні дії молодику може загрожувати покарання – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 5 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: