Крапка в питанні мирних зібрань в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Крапка в питанні мирних зібрань в Житомирі

Автор: news_maker від 17-01-2013, 17:47, переглядів: 1 284

Крапка в питанні мирних зібрань в Житомирі

Питання з обмеженням прав громадян на мирні зібрання в Житомирі вирішено. Демократичний Альянс довів протизаконність положення про обмеження прав громадян на мирні зібрання в Житомирі.

Крапку в півторарічній судовій тяганині щодо незаконного рішення Виконавчого комітету Житомирської міської ради - про обмеження прав житомирян на мирні збори - поставив Вищий адміністративний суд України.
Третя і остання судова інстанція розглянула матеріали справи за позовом голови Житомирської обласної організації політичної партії Демократичний Альянс Дмитра Ткачука. Суд виніс остаточну ухвалу, якою підтвердив, що рішення житомирського міськвиконкому є неправомірним, а всі скарги щодо правильності рішень судів перших двох інстанцій є необґрунтованими. Дана ухвала вже з'явилась в Єдиному державному реєстрі, набрала законної сили і оскарженню не підлягає.

“Півторарічна боротьба завершилась на користь громадян! Тішить не лише те, що вдалося оскаржити неправомірне, диктаторське положення Виконкому, а й факт створення позитивної судової практики по цьому питанню. Завдяки дивній наполегливості юристів Житомирської міськради справа пройшла всі три судові інстанції і тепер допоможе оскарженню подібних рішень по всій Україні”, - коментує перемогу голова Житомирського ДемАльянсу Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, що незаконне рішення Виконавчого комітету Житомирської міської ради № 325 прийнято ще в травні 2011 року. З липня того ж року це рішення оскаржене в Корольовському районному суді головою Житомирського Демократичного Альянсу Дмитром Ткачуком.
Перше засідання у справі відбулося лише 14 березня 2012 року - рішення виконкому було визнано незаконним.
11 вересня 2012 Житомирський апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу міськвиконкому, підтвердив рішення суду першої інстанції. Наполегливі юристи виконкому подали касаційну скаргу, розгляд якої завершився третьою і остаточною поразкою Житомирської міської влади в цьому питанні.

Крапка в питанні мирних зібрань в Житомирі

Крапка в питанні мирних зібрань в Житомирі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: