На засіданні Асоціації міст міські голови підтримали питання монетизації пільг » Новини Житомира
 
 


На засіданні Асоціації міст міські голови підтримали питання монетизації пільг

Автор: news_maker від 18-01-2013, 14:28, переглядів: 1 314

На засіданні Асоціації міст міські голови підтримали питання монетизації пільг

17 січня 2013 року, Житомирський міський голова взяв участь у засіданні Асоціації міст України. Разом із Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Темником мери 10 міст обговорили проблемні питання у сфері житлово-комунального господарства, створення сприятливого інвестиційного клімату у сфері ЖКГ, місцевих бюджетів.

Житомирський міський голова Володимир Дебой акцентував увагу на запровадженні монетизації пільг як у сфері житлово-комунального господарства, так і в транспорті.

Зокрема, це стосується адресної фінансової допомоги громадянам пільгових категорій на відшкодування пільгового проїзду в електротранспорті. Адже сьогодні електротранспортом майже не користуються мешканці районів, сіл, хоча мають на це таке ж право, як і житомиряни. Монетизація пільг, упевнений Володимир Дебой, дозволить людям на свій розсуд спрямовувати кошти: чи то на проїзд, чи то на продукти харчування, ліки, одяг та інше.

«Люди мають право отримувати справедливу монетарну компенсацію і використовувати ці кошти на власний розсуд: чи на проїзд в електротранспорті, чи на інші потреби. Це буде справедливо як стосовно цих людей, так і стосовно підприємств, які надають послуги. Це той механізм, який дозволить комунальним підприємствам вийти зі штучно створених збитків», – сказав Житомирський міський голова.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник запевнив міських голів у своїй підтримці та подальшій співпраці.

«Всі питання, озвучені представниками Асоціації під час нашої сьогоднішньої зустрічі візьмемо на контроль, і докладемо максимум зусиль для їхнього вирішення. Ми також очікуємо дієвих пропозицій від регіонів щодо вдосконалення нормативної бази житлово-комунальної галузі та будемо розробляти підходи до її реформування спільно із територіальними громадами», – сказав Геннадій Темник.

Цього ж дня у Мінрегіоні України підписано Меморандум про співпрацю Асоціації міст України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ з метою реалізації програми реформ Президента та завдань Уряду.

Серед основних напрямків співпраці – організаційна підтримка розвитку місцевого самоврядування, будівництва та містобудування, житлово-комунального господарства. Удосконалення нормативної бази із окреслених питань, розвиток інженерної інфраструктури територій. Ключовим також є спільне розуміння важливості залучення інвестицій у будівництво та ЖКГ населених пунктів, впровадження інфраструктурних проектів та сприяння соціально-економічному розвиткові територіальних громад.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: