Прокуратура оскаржує рішення облради щодо погодження спецдозволу на видобування лабрадориту » Новини Житомира
 
 


Прокуратура оскаржує рішення облради щодо погодження спецдозволу на видобування лабрадориту

Автор: news_maker від 24-09-2018, 21:42, переглядів: 851

Прокуратура оскаржує рішення облради щодо погодження спецдозволу на видобування лабрадориту

Зокрема, прокуратурою області виявлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства під час розгляду матеріалів ТОВ «Гранітлайн» про виділення окремої частини родовища лабрадоритів та надання погодження Житомирською обласною радою на отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Установлено, що Державна комісія України по запасах корисних копалин прийняла на розгляд матеріали ТОВ «Гранітлайн» щодо геолого-економічного обґрунтування виділення 4-х га Південної ділянки Головинського родовища лабрадориту, що у Черняхівському районі, як окремого об’єкта надрокористування.

Проте, такий розгляд проведено протиправно, з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки товариство на момент подачі документів не володіло спеціальним дозволом на користування надрами.

У подальшому, на підставі скерованих з Держгеонадр України матеріалів, Житомирська обласна рада прийняла рішення, яким незаконно погодила надання ТОВ «Гранітлайн» на позаконкурсних умовах спеціального дозволу на користування надрами для видобування корисних копалин на ділянці 4 га, що входить до цілісного родовища.

Прокуратурою області, в інтересах держави, заявлено позов до господарського суду Житомирської області, який наразі перебуває на розгляді.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: