На Житомирщині 92% дітей-сиріт та позбавлені батьківського піклування виховуються в сім’ях » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині 92% дітей-сиріт та позбавлені батьківського піклування виховуються в сім’ях

Автор: news_maker від 28-09-2018, 20:32, переглядів: 990


Житомирщина перша з областей в Україні, яка затвердила Регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей. Посилилася робота щодо влаштування у сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За 9 місяців 2018 року в області усиновлено 54 дитини.

За інформацією служби у справах дітей ОДА, наразі на Житомирщині на обліку соцслужб перебуває 2974 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. В сімейних формах виховання проживає 91,56% дітей зазначеної категорії, з них 2147 дітей перебуває під опікою, піклуванням.

Станом на вересень 2018 року на території області проживає 517 сімей усиновлювачів, які подарували любов та сімейний затишок обездоленим дітям. Впродовж 2018 року усиновлено 54 дитини, з них 49 – громадянами України, 5 – іноземними громадянами.

В області діють 41 дитячий будинок сімейного типу та 19 прийомних сімей, в яких виховується 632 дитини. В тому числі 1 дитячий будинок сімейного типу, що прибув з Луганської області та прийомна сімʼя – з Донецької області.

Найбільш пріоритетною формою влаштування дитини, залишеної без батьківського піклування, в Україні було і залишається - усиновлення. Варто зазначити, що за останні 10 років на території Житомирської області усиновлено близько 1000 дітей вищезазначеної категорії. З них понад 700 - громадянами України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: