З початку місячника добровільного роззброєння жителі Житомирщини здали більше сотні одиниць зброї » Новини Житомира
 
 


З початку місячника добровільного роззброєння жителі Житомирщини здали більше сотні одиниць зброї

Автор: news_maker від 9-10-2018, 20:21, переглядів: 770

З початку місячника добровільного роззброєння жителі Житомирщини здали більше сотні одиниць зброї

Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів – нарізна і гладкоствольна мисливська зброя, набої до неї. Водночас правоохоронці продовжують вилучати у жителів Житомирщини незаконні небезпечні предмети.

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині стартував з 1 жовтня. Для громадян, які мають у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це гарна нагода позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе або офіційно в законному порядку облікувати.

– З початку проведення місячника до підрозділів поліції здано 102 одиниці різних видів зброї та спецзасобів, серед яких найбільше мисливської гладкоствольної та армійських зразків. Також серед зданого понад 190 штук боєприпасів до різних видів зброї та 11 мін і снарядів часів Другої світової війни, - повідомив заступник начальника ГУНП в області Артем Лисогор.

Тим часом поліцейські продовжують вилучати з незаконного обігу предмети, які несуть у собі небезпеку і заборонені для легального володіння або зберігаються з порушенням норм чинного законодавства.

8 жовтня в Ємільчинському районі працівники сектору реагування патрульної поліції місцевого ВП ГУНП виявили та вилучили у 59-річного жителя одного із сіл незареєстровану нарізну гвинтівку калібру 5,6 мм. Нині вирішується питання про направлення зброї на експертне дослідження. Їі походження встановлюється у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають громадян серйозно ставитися до питань власної безпеки, що напряму може залежати від наявності у них зброї, боєприпасів і вибухівки.

- Раджу скористатись можливістю добровільної видачі зброї та, у разі наявності небезпечних предметів здати їх до поліції, аби не сталося біди, - наголосив Артем Лисогор.

Окрім того, за чинним кримінальним законодавством за незаконне поводження з названими предметами можна потрапити за ґрати на строк від 3 до 7 років. Втім, уникнути кримінальної відповідальності громадяни можуть упродовж місячника добровільного роззброєння, принісши до органів внутрішніх справ незареєстровані небезпечні предмети.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: