Троє житомирських рятувальників нагороджені медаллю «За доблесть і звитягу» » Новини Житомира
 
 


Троє житомирських рятувальників нагороджені медаллю «За доблесть і звитягу»

Автор: news_maker від 12-10-2018, 21:56, переглядів: 1 026

Троє житомирських рятувальників нагороджені медаллю «За доблесть і звитягу»

11 жовтня у Вінниці, на базі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, відбулася церемонія нагородження учасників третього етапу Всеукраїнської акції «Естафета поколінь». Щороку вона проходить на базі навчальних закладів ДСНС України під егідою відомства та асоціації ветеранів війни і служби цивільного захисту.

Започатковуючи акцію, її організатори прагнули активізувати духовний, соціально-культурний потенціал особового складу, сприяти патріотичному вихованню та професійному становленню молодих працівників. Зокрема, і на прикладі кращих працівників ДСНС, яких 11 жовтня нагородили за особисту мужність, героїзм, самовідданість і високий професіоналізм.

Цього року серед нагороджених в рамках акції - троє житомирських рятувальників Сергій Курінний, Олександр Мошкара та Олег Степанський. Вони отримали у Вінниці відзнаку Асоціації – медаль «За доблесть і звитягу».

Знайомтесь: Сергій Курінний - водій-сапер групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Житомирській області. Тільки цього року він здійснив понад 200 виїздів на виконання заявок від населення щодо вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів. І наразі перебуває на ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла 9 жовтня на військовому арсеналі в Чернігівській області. Досвід напрацьовується у подібних ситуаціях - торік в складі піротехнічного розрахунку ДСНС України Сергій виконував завдання з розмінування і очищення від боєприпасів територій, забруднених внаслідок надзвичайної ситуації на 65 арсеналі Збройних Сил України у м. Балаклія Харківської області. Тоді завдяки самовідданій праці піротехніків у максимально короткий термін місцеве населення змогло повернутися до своїх домівок, розпочалися відновлювальні роботи на об’єктах та мережах життєзабезпечення та були створені умови для безпечної роботи на полях.

24 роки служби віддав пожежній охороні командир відділення 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Житомира старший прапорщик служби цивільного захисту Олег Степанський – високопрофесійний і заповзятий знавець та практик у своїй справі, який сьогодні передає неоціненний досвід молодому поколінню рятувальників.

А прапорщик Олександр Машкара працює водієм-електриком групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини і за плечима має 11 років досвіду виконання аварійно-рятувальних робіт в ситуаціях різної складності і психологічного навантаження. Із останніх – резонансна ДТП 20 липня на трасі Київ – Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району.

Усі троє рятувальників по праву отримали достойні відзнаки за самовіддане служіння заради порятунку інших. Хоча для їхніх рідних та близьких «найкраща нагорода – це коли чоловіки повертаються живими і неушкодженими зі служби», - вважають дружини героїв.

Троє житомирських рятувальників нагороджені медаллю «За доблесть і звитягу»
Троє житомирських рятувальників нагороджені медаллю «За доблесть і звитягу»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: