У Житомирі тривають рейди по припиненню несанкціонованої торгівлі » Новини Житомира
 
 


У Житомирі тривають рейди по припиненню несанкціонованої торгівлі

Автор: news_maker від 4-02-2013, 21:12, переглядів: 1 633

У Житомирі тривають рейди по припиненню несанкціонованої торгівлі

4 лютого 2013 року, під стіни Житомирської міської ради прийшла група невдоволених житомирян, яких попросили припинити несанкціоновану торгівлю та перейти на цивілізовані місця.

Продавчині квітів із майдану Перемоги не хочуть покидати «насиджені» роками місця, аргументуючи це тим, що ринок для них є надто дорогим.

За інформацією відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, сьогодні у квітковому торговому комплексі «Подол» (м-н Перемоги, 7-а) є 66 вільних місць вартістю від 322 до 400 грн. у місяць.

Нещодавно, 31 січня 2013 року, міський голова Володимир Дебой провів робочу нараду по ліквідації стихійної торгівлі.

«З початку року ми починаємо складну, але важливу роботу – припинення несанкціонованої торгівлі на території м. Житомира. На ринках міста є достатньо вільної площі – понад 500 вільних місць, де створені належні умови для переходу людей із нелегальної торгівлі до цивілізованої. Давайте вирішимо це питання один раз і назавжди. Упевнений, що більшість житомирян будуть вдячними», – сказав під час наради Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Роботу по ліквідації стихійної торгівлі у Житомирі відновлено. Вже за перший тиждень перевірок складено 22 протоколи. Про це інформував заступник міського голови Петро Закусило: «Це не просто наше завдання, а вимога від житомирян. Для вирішення цієї проблеми у нас є всі законодавчі підстави».

А серед законодавчих підстав – рейди груп у складі органів міліції, інспекторів КП «Інспекція з благоустрою», представників санепідстанції, працівників виконавчого комітету. Нагадаємо, скласти протоколи щодо несанкціонованої торгівлі (порушення правил благоустрою) має право КП «Інспекція з благоустрою» – відповідно до рішення виконавчого комітету 11. 03.11 р. №161. Відповідно до ст.160 КУ "Про адміністративні правопорушення", право складати протоколи за торгівлю у невстановлених місцях та ще й із вилученням товару мають органи міліції та підрозділ муніципальної міліції. До прикладу, з початку року, Корольовським райвідділом міліції складено вже 36 протоколів щодо несанкціонованої торгівлі та незаконної реалізації алкогольних напоїв, піротехнічних засобів. Таку інформацію надав під час обговорення подальших спільних дій начальник Корольовського РВ Сергій Рябошапко.

Крім того, що несанкціонована торгівля порушує благоустрій, є незаконною, вона ще й є «розсадником» багатьох видів інфекцій. Адже левова частка пацієнтів із отруєннями харчувалися продуктами зі стихійного ринку, – інформує головний лікар міської санітарно-епідеміологічної станції Олександр Шпита: «Продукція, яка реалізується на несанкціонованих ринках, є небезпечною. Випічка, молочні вироби, домашні консервації є найбільш небезпечними. Серед найпоширеніших збудників захворювань – клебсіела, патогенний стафілокок, протеї та інші. Наслідки – непередбачувані».

Міська влада спільно з органами міліції, санепідстанції поставили завдання – подолати стихійну торгівлю. Тому все частіше і частіше робочі групи у складі представників усіх вищезгаданих служб навідуватимуться до стихійного ринку, проте не як клієнти-покупці, а як учасники рейдів за законність і порядок.

У Житомирі тривають рейди по припиненню несанкціонованої торгівлі

У Житомирі тривають рейди по припиненню несанкціонованої торгівлі

У Житомирі тривають рейди по припиненню несанкціонованої торгівлі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: