Жителі області отримали майже 4 млн грн компенсації за доїльні апарати » Новини Житомира
 
 


Жителі області отримали майже 4 млн грн компенсації за доїльні апарати

Автор: news_maker від 25-10-2018, 06:44, переглядів: 1 092

Жителі області отримали майже 4 млн грн компенсації за доїльні апарати

На Житомирщині 590 домогосподарств отримали на власні рахунки майже 4 млн гривень компенсації з обласного бюджету за закуплені установки індивідуального доїння. Ще 1 млн грн планують виділити під час чергової сесії обласної ради, яка пройде 25 жовтня.

Про це повідомив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський.

За його словами, цей напрям програми настільки популярний серед населення Житомирщини, що на розгляд чергової сесії облради департамент знову підготував проект рішення про внесення питання щодо виділення 1 млн грн на виплату компенсацій доїльних апаратів. Проект рішення погодили під час постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності.

Цьогоріч вже 294 домогосподарств отримали на рахунки кошти за індивідуальні установки доїння. І після сесії ще близько 150 бажаючих домогосподарств, які закупили доїльні апарати, зможуть отримати таке відшкодування з обласного бюджету.

Максимальний розмір компенсації, який можуть отримати жителі сіл області, що утримують 3 і більше корів, не перевищує 7 тис. грн.

Загалом за 2 роки вже 590 господарств населення скористались такою підтримкою з обласного бюджету. У минулому році 296 домогосподарств Житомирщини отримали відшкодування за доїльні апарати на загальну суму 1,9 млн грн з обласного бюджету.

Серед районів-лідерів, у яких жителі найактивніше користуються програмою, – традиційно Любарський та Чуднівський. Протягом 2 останніх років у Любарському районі отримали компенсацію за закуплені установки індивідуального доїння 200 домогосподарств, у Чуднівському – 110.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: