У лікарні при Райківській виправній колонії на Житомирщині не працюють очисні споруди » Новини Житомира
 
 


У лікарні при Райківській виправній колонії на Житомирщині не працюють очисні споруди

Автор: news_maker від 2-11-2018, 06:51, переглядів: 986

У лікарні при Райківській виправній колонії на Житомирщині не працюють очисні споруди

У багатопрофільній лікарні при Райківській виправній колонії №73 у Житомирській області не працюють очисні споруди, через що стічні води лікарні без знезараження потрапляють у річку Гнилоп’ять, яка є притокою річки Тетерів.

Про це говорили на нараді у прокуратурі Житомирської області 30 жовтня.

«Очисні споруди не функціонують, відсутнє дератизаційне обладнання, унаслідок чого стічні води багатопрофільної лікарні без очищення і знезараження потрапляють у річку Гнилоп’ять, яка є притокою річки Тетерів. За вказаних обставин діяльність багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії створює загрозу розповсюдження в установі інфекційних і інших небезпечних захворювань, екологічного забруднення регіону, а тому її діяльність повинна бути зупинена», - повідомив прокурор галузевого відділу прокуратури області Сергій Філь.

Як розповів заступник прокурора області Віталій Мякішев, у Житомирській виправній колонії №4 санвузли більшості гуртожитків не підключені до мереж водопостачання.

«Санвузли більшості гуртожитків Житомирської виправної колонії не підключені до мереж водопостачання, що обумовлює неналежний санітарний стан приміщень. В окремих камерах дисциплінарного ізолятора взагалі відсутні ємності для питної води, унаслідок чого засуджені позбавлені вільного доступу до неї», - розповів Віталій Мякішев.

Як зазначив посадовець, адміністраціями Бердичівської та Райківської виправних колоній порушуються права засуджених на придбання продуктів харчування і предметів першої потреби. У Коростенській виправній колонії на одного засудженого припадає менше 4 кв. м житлової площі спальних приміщень, що не відповідає вимогам ст. 115 Кримінально-виконавчого кодексу України.

Також на нараді повідомили інформацію, що прокурорськими перевірками були установлені численні факти наявності кишкової палички у харчоблоках установ, які створюють загрозу для здоров'я в'язнів. Засуджені не забезпечені у повному обсязі постільною білизною, сезонним одягом і взуттям.

За результатами обговорення проблемних питань розроблено комплекс організаційних та практичних спільних заходів, направлених на покращення стану законності в установах виконання покарань.

У лікарні при Райківській виправній колонії на Житомирщині не працюють очисні споруди

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: