У Житомирі відбулися громадські слухання вакцинація: за чи проти? » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбулися громадські слухання вакцинація: за чи проти?

Автор: news_maker від 11-02-2013, 14:23, переглядів: 1 694

У Житомирі відбулися громадські слухання вакцинація: за чи проти?

У Житомирі пройшли громадські слухання стосовно вакцинації дітей. Обговорити "гарячу тему" із Києва приїхали активісти громадської організації "Ліга захисту громадянських прав". Протягом 7 років члени цього об'єднання відстежують і аналізують наслідки щеплень в Україні.

В останні роки навколо вакцинації точиться безліч суперечок. Сьогодні, за підрахунками медиків, кожна 4 дитина не привита, бо батьки бояться негативних наслідків. Зокрема, однією з причин відмови є низький рівень поінформованості населення, каже організатор заходу Сергій Твардовський. Виходячи з цього, потрібно говорити про взаємну відповідальність медиків та батьків:"Для медиків є подвійні стандарти щодо тієї інформації, якою вони володіють, – на службовому місці вони діють згідно інструкції, а у своїх сімейних стосунках до питань вакцинації ставляться по-іншому. Саме тому ми б хотіли звернути увагу громадян на цю проблему. Окремо, варто сказати про липові довідки, які дуже часто практикують у школі та дитячих садочках, коли дитині не роблять щеплення, але це проходить як формально зроблений процес вакцинації, за це платять".

За офіційними даними міністерства охорони здоров’я, за останні 5 років, зафіксовано 50 летальних наслідків за перший місяць після щеплень. Але, виходить певний парадокс, адже так і не з’ясовано жодних причиннових зв’язків між смертю та вакциною. Батьки мають недостатньо інформації щодо реальних наслідків самої вакцинації і важливо перед щепленням дитину обстежувати, - висловив свою позицію очільник громадської організації "Ліга захисту громадських прав" В’ячеслав Костилєв:"Лікар зобов’язаний перед кожним щепленням, а це констатує законодавство, пояснювати батькам всі можливі наслідки щеплень. Він повинен не тільки перечислити те, що написано в інструкціях, а й докладно розшифрувати, що це означає. Для того, щоб дати мені імунітет від захворювання, слід перевірити, а можливо я вже маю імунітет до нього. Який сенс робити людині операцію, якщо вона їй не потрібна? У нас і не намагаються цього з’ясувати".

У Житомирі відбулися громадські слухання вакцинація: за чи проти?

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: