Трьом особам, яких підозрюють у смерті 8 людей, обрано запобіжні заходи » Новини Житомира
 
 


Трьом особам, яких підозрюють у смерті 8 людей, обрано запобіжні заходи

Автор: news_maker від 14-11-2018, 09:17, переглядів: 580

Трьом особам, яких підозрюють у смерті 8 людей, обрано запобіжні заходи

Увечері 5 березня 2018 в одній з квартир м. Бердичева було виявлено тіла 8 людей, серед яких двоє маленьких дітей. Під час розслідування встановлено, що причиною їх смерті стало отруєння чадним газом. 9 листопада директору, майстру та пічнику ВЖРЕПУ було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. 13 листопада усім трьом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), ч.ч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Відповідні підозри оголошені трьом особам, чиї дії або бездіяльність призвели до трагічних наслідків – смерті 8 людей. Так, слідчими встановлено, що пічник під час періодичного обходу не виконав свої обов’язки у повному обсязі, а також у службовій документації підробив підписи окремих мешканців будинку. Його керівники, майстер та директор підприємства, не проконтролювали дії підлеглого всупереч посадовим інструкціям та законодавству України.

13 листопада Корольовським районним судом м. Житомира розглянуто клопотання слідства про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно усіх трьох осіб та винесено ухвали про застосування домашнього арешту.

Санкція статтей обвинувачення передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або ув’язнення на термін до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років чи без такого.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: