Центр вертебрології і реабілітації у Житомирі уже приймає на лікування пацієнтів » Новини Житомира
 
 


Центр вертебрології і реабілітації у Житомирі уже приймає на лікування пацієнтів

Автор: news_maker від 25-11-2018, 21:31, переглядів: 1 341

Центр вертебрології і реабілітації у Житомирі уже приймає на лікування пацієнтів

Оновлений сучасний Центр вертебрології і реабілітації на Житомирщині уже приймає на лікування пацієнтів – як учасників АТО/ООС, так і жителів області за направленнями лікарів. Всі послуги таким пацієнтам надаються безкоштовно. Для інших категорій громадян вартість лікування на стаціонарі – до 3,5 тис. грн за 12-14 днів курсу.

Про це зазначив керівник Центру вертебрології Олександр Торбас, 21 листопада, у прямому ефірі телеканалу «СК1».

«Центр вертебрології розрахований на реабілітацію учасників АТО/ООС, а також на лікування всіх осіб Житомирщини з проблемами опорно-рухового апарату. У Центрі сьогодні є 110 ліжок, пріоритет звичайно для учасників АТО області та їх комплексної реабілітації. Сьогодні створені ідеальні умови для лікування пацієнтів і Президент України, який оглянув роботу Центру, зазначив, що створення такого медичного закладу – це приклад для всієї України. Для учасників та жителів області за медичними показаннями лікування у центрі безкоштовне. Також безкоштовну реабілітацію проходитимуть члени родин загиблих військових та члени родин учасників АТО. Ті ж пацієнти, які захочуть пролікуватись без медичних показів, будуть оплачувати послуги. Це зовсім не захмарні ціни. Для громадян, які бажають пройти реабілітацію курсом 12-14 днів, стаціонарне лікування складе до 3,5 тис. грн, амбулаторне – до 1,7 тис. грн», – розповів Олександр Торбас.

За його словами, у центрі мінімально використовуються медикаментозне лікування. Фахівці більше застосовують фізичний, фізіотерапевтичний, банальнеологічний вид процедур.

«Задля того, аби реабілітація для учасників АТО була дієвою, вона має бути комплексною та поєднувати медичну, фізичну та соціальну або ж психологічну складову. І завдяки проекту «Дім ветерана», який реалізовується у Центрі вертебрології, у нас з’явиться повний комплекс надання допомоги для військовослужбовців», – наголосив Олександр Торбас.

За словами заступника голови ОДА Романа Щебетова, реконструкція та капітальний ремонт приміщень Центру вертебрології здійснена за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Загальна вартість проекту із купівлею обладнання та меблів склала 55 млн грн.

«Рівень співфінансування з обласного бюджету складає близько 50%. Ці кошти, які були вкладені у реконструкцію Центру з обласного бюджету, з’явились завдяки реформі децентралізації, яку ініціював Президент, та підтримці Уряду. Завдяки проведеним ремонтним роботам та утепленню є значна економія коштів в утриманні Центру. Адже за рахунок термосанації приміщення під час минулого зимового періоду вже зекономили понад 60 тонн вугілля. Аналогічна ситуація із новою системою хімводоочищення, нової насосної системи та світлодіодного Led-освітлення. Тому за всіма параметрами після комплексу робіт, які були виконані у Центрі, є значна економія для бюджету з його утримання», – розповів Роман Щебетов.

Участь у програмі «Відкрита студія» також взяли Оксана Гаврилюк, Юлія Толмачова, Володимир Лагута – ініціатори створення на Житомирщині проекту «Дім ветерана», який працюватиме у Центрі вертебрології.

Нагадаємо, що під час робочого візиту до Житомирщини Президент України Петро Порошенко оглянув найсучасніший в країні Центр вертебрології та реабілітації учасників АТО/ООС.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: