Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі

Автор: news_maker від 3-12-2018, 08:24, переглядів: 944

Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі

Напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю у Житомирі відбулася традиційна щорічна зустріч лідерів громадських об’єднань людей з інвалідністю із керівництвом міста. Захід проходив у форматі засідання за круглим столом, під час якого учасники зустрічі обговорили актуальні питання щодо соціального захисту осіб з обмеженими можливостями, підтримки громадських проектів, спрямованих на інтеграцію людей з інвалідністю у суспільство. Це питання щодо закупівлі соціального авто для міста, забезпечення доступності маломобільних груп населення на вулиці Михайлівській, фінансової підтримки громадських організацій людей з інвалідністю тощо.

Заступник міського голови Вікторія Краснопір, насамперед, подякувала учасникам зустрічі за активну співпрацю у сфері захисту прав людей з особливими потребами.

«Сьогодні тут зібралися люди, які мають небайдуже серце, великий духовний потенціал та бажання творити добро. А головне – прикладом власного життєвого успіху Ви кожного дня доводите суспільству, що інвалідність – це не вирок», - сказала Вікторія Краснопір.

Заступник міського голови повідомила, що цьогорічна зустріч невипадково проходить у Житомирській міській гімназії №3. Адже на сьогодні новий корпус гімназії є одним із зразкових загальноосвітніх закладів в Україні, що побудований за сучасними європейськими стандартами безбар’єрності та інклюзії.

Під час засідання за круглим столом голова ЖОГО людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» Неля Ковалюк порушила питання щодо закупівлі соціального авто для міста та доступності вулиці Михайлівської для маломобільних осіб.

Вікторія Краснопір зазначила, що на 2019 рік розглядається можливість виділення коштів на придбання автомобіля для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та готуються відповідні пропозиції. У той же час, перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями спеціально обладнаним автотранспортом є одним із видів соціальних послуг, які надаються Житомирським міським територіальним центром соціального обслуговування міської ради. Право на отримання послуги «Соціальне авто» мають особи з інвалідністю І та ІІ груп та діти з інвалідністю із захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою інвалідного візка, та особи з інвалідністю по зору І групи з наданням пріоритетного права користування особам з інвалідністю на візках. Отримувач послуги «Соціальне авто» може скористатися зазначеною послугою не більше 5 разів у місяць для поїздок: до лікувальних закладів та відділень реабілітації; до органів державної влади та місцевого самоврядування різного рівня, розташованих в м. Житомир.

Щодо доступності вулиці Михайлівської для маломобільних осіб, заступник міського голови повідомила, що під час проектування та виконання будівельних робіт по об’єкту «Капітальний ремонт вулиці Михайлівської та майдану ім. С.П.Корольова в м. Житомирі (І черга)» в обов’язковому порядку враховувались вимоги Державних будівельних норм України щодо забезпеченості доступності мало мобільних груп населення. Планується засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста, на яке буде запрошено суб’єкти господарювання, що знаходяться на вулиці Михайлівській".

Учасники зустрічі також порушили питання про компенсацію за житлово-комунальні послуги.

«Відповідно до Комплексної міської Програми соціального захисту населення на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Житомирської міської ради від 28.12.2015 №29, передбачено заходи щодо надання одноразової допомоги для сплати житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи. Видатки для виплати вищевказаної допомоги на 2018 рік заплановані в сумі 1 800,0 тис. грн. Станом на 01.11.2018 року надано одноразову матеріальну допомогу особам з інвалідністю І та ІІ групи по зору, що зареєстровані та постійно проживають у Житомирі, на погашення оплати за житлово-комунальні послуги, а саме: 392 громадянам на загальну суму 1 764 тис. грн», - повідомила заступник міського голови.

Окремо учасники зустрічі порушили питання і про фінансову підтримку громадських об’єднань інвалідів. Слід зазначити, що у 2018 році фінансова підтримка громадських організацій ветеранів та осіб з інвалідністю міста Житомира склала 280, 1 тис. грн. (в т.ч. 40,0 тис. грн за рахунок коштів на виконання депутатських повноважень).

Вікторія Краснопір повідомила: «У 2019 році фінансова підтримка громадських організацій для виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) буде надаватись за результатами конкурсу відповідно до урядової постанови від 14.02.2018 №156 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням ветеранів». Також на конкурсних засадах планується здійснення заходів, спрямованих на організацію денного догляду дітей з особливими потребами. Департаментом соціальної політики міської ради розроблено відповідний проект рішення виконавчого комітету. А до проекту міського бюджету на 2019 рік пропонується 500 тис. грн. на організацію послуги денного догляду дітей з інвалідністю.

Також обговорювалися питання, які потребують додаткового опрацювання відповідними виконавчими органами міської ради, зокрема: моніторинг можливостей підприємств міста щодо надання певного обсягу робіт підприємствам, заснованим громадськими організаціями осіб з інвалідністю. По завершенню засідання за круглим столом, учасники зустрічі ознайомилися із станом ресурсного забезпечення міської гімназії №3 щодо інклюзивного навчання та безперешкодного доступу до навчального закладу.



Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі
Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі
Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі
Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі
Проблеми людей з інвалідністю та шляхи їх вирішення обговорили у Житомирі

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: