На засіданні колегії Управління Держпраці проаналізували стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах » Новини Житомира
 
 


На засіданні колегії Управління Держпраці проаналізували стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах

Автор: news_maker від 3-12-2018, 15:48, переглядів: 907

На засіданні колегії Управління Держпраці проаналізували стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах

Під час засідання колегії Управління Держпраці у Житомирській області, яке відбулось 29 листопада 2018 року, члени колегії та соціальні партнери проаналізували стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах регіону за 10 місяців 2018 року.

Начальник Управління Держпраці Сергій Сечін зауважив, що одним із пріоритетних напрямів діяльності Управління Держпраці залишається контроль за дотриманням суб’єктами господарювання трудового законодавства в частині своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати та спрямована робота на зменшення в області рівня заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій.

У своєму виступі заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Павло Фещенко зазначив, що станом на 05.11.2018 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області становить 7,1 млн гривень. У структурі боргу із заробітної плати половина суми припадає на економічні активні підприємства, інше заборгували працівникам підприємства – банкрути та економічно неактивні підприємства.

За словами фахівця, інспекційними відвідуваннями та невиїзними інспектуваннями за 10 місяців 2018 року стовідсотково покрито всі економічно активні підприємства-боржники. Як результат, завдяки проведеній інспекторами праці Управління Держпраці роботі протягом 2018 року підприємства погасили понад 5 млн грн боргу.

До участі у засіданні колегії запросили керівника підприємства, на якому досі є заборгованість, зокрема, виконуючого обов’язки голови правління Житомирського заводу хімічного волокна Костянтина Качусова, який поінформував членів колегії про актуальний фінансовий стан підприємства, пояснив об’єктивні причини виникнення заборгованості та повідомив про заходи, спрямовані на погашення боргів із заробітної плати. Керівник підприємства повідомив, що станом на 01.11.2018 заборгованість з виплати заробітної плати на підприємстві залишається в сумі понад 400 тис грн. Складений у вересні 2018 року графік погашення заборгованості з виплати заробітної плати виконується і підприємство планує дотримуватись його надалі та до 01.04.2019 повністю ліквідувати заборгованість перед працюючими працівниками.

Члени колегії подякували голові правління за співпрацю і вжиті заходи та зобов’язали його щомісячно звітувати про дотримання графіку погашення заборгованості до повного розрахунку з усіма працівниками.

Під час засідання учасники заслухали також звіти про результати діяльності у напрямку подолання незадекларованої праці, результати роботи в частині здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю неповнолітніх, стан виробничого травматизму та діяльності у сфері охорони праці, а також узагальнення судової практики щодо справ, учасниками яких є посадові особи Управління Держпраці.

На засіданні колегії Управління Держпраці проаналізували стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах
На засіданні колегії Управління Держпраці проаналізували стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: