На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр

Автор: news_maker від 5-12-2018, 13:16, переглядів: 729

На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр

На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр. Така система допомагатиме планувати та розвивати території, залучати інвестиції.

Про це зазначив заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов, 4 грудня, під час регіональної наради з питань створення та впровадження системи містобудівного кадастру Житомирської області.

«Про необхідність містобудівного кадастру ми говоримо вже давно. На сьогодні на Житомирщині вже створено службу містобудівного кадастру, за рахунок коштів обласного бюджету закуплено обладнання, програмне забезпечення, встановлено базовий сервер. З 2015 року Новоград-Волинський перший розпочав працювати над містобудівним кадастром. Вже приєднався до цієї роботи Житомир, Олевська та Коростишівська ОТГ. Ви з відповідальністю маєте віднестися до цієї роботи. Це інформаційний ресурс, який повинен бути. Він дозволить допомагати залучати інвестиції, планувати та розвивати території», – наголосив Роман Щебетов.

Заступник директора з наукової роботи – начальник центру геоінформаційних систем ДП Український державний науково-дослідний інститут «ДІПРОМІСТО» ім. Ю. М. Білоконя Юрій Палеха розповів про роботу, яка ведеться щодо побудови системи містобудівного кадастру в області та про її необхідність.

«Важливий зв’язок між трьома рівнями – місцевим, регіональним та державним. Досягти цього можливо лише завдяки використанню сучасних геотехнологічних технологій та містобудівного кадастру. Зараз на геопорталі викладені основні матеріали, зокрема, і схема планування території області. Все відбувається в інтерактивному режимі. Це відкритість, прозорість та актуальність. Раніше це були паперові носії, які складалися в архіві та покривалися пилом на полицях. Ні громадяни, ні інвестори не могли побачити просторове планування. Сьогодні на меті стоїть об’єднати містобудівні кадастри та інші інформаційні ресурси – інвестиційні, економічні тощо», – зазначив Юрій Палеха.

Учасники наради, серед яких керівники районів, ОТГ, архітектори, профільні спеціалісти, розглянули питання створення інформаційних ресурсів містобудівного кадастру на місцевому рівні, практичного застосування кадастру при вирішенні питань управління територіями, забезпечення розроблення та опублікування містобудівної документації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: