Поблизу Житомира під час заходу на посадку розбився літак Су-27: загинув льотчик » Новини Житомира
 
 


Поблизу Житомира під час заходу на посадку розбився літак Су-27: загинув льотчик

Автор: news_maker від 16-12-2018, 16:31, переглядів: 1 227

Поблизу Житомира під час заходу на посадку розбився літак Су-27: загинув льотчик

15.12.2018 року близько 15:00 на Житомирщині під час заходу на посадку у 2-х км від аеродрому Озерне розбився військовий літак-винищувач Су-27, бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435.

Аварія сталася під час проведення планового польоту. За попередньою інформацією з місця події, льотчик – Олександр Васильович Фоменко, загинув.

15.12.18 ДБР до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них».

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням трагедії, у якій загинув український пілот, очолила Головна військова прокуратура України. До групи процесуальних прокурорів включено також прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України та Житомирського гарнізону.

Розслідування проводиться слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань.

На місці аварії триває робота групи військових прокурорів апарату військової прокуратури Центрального регіону України та військових прокурорів Житомирського гарнізону.

Наразі усі обставини трагічної події з'ясовуються.

Про пілота відомо: майор Фоменко Олександр Васильович, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних Сил Збройних Сил України. 1975 р.н., українець, народився м. Шостка Сумської обл. Освіта: ХІЛ ВПС y 1996 р. У Збройний Силах з 1992 р.

Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27.

Загальний наліт – 482 год. У 2018 р. – 45 год.

Підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі Курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих та складних метеорологічних умовах вдень. Брав участь в АТО у 2014 році.

Одружений, є донька.

Також відомо, що 15 грудня, на Житомирщині, в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах.

Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне.

Су-27 із бортовим номером «55», що зазнав авіаційної катастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва, і є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України.

У 2016 році пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод «Мотор» 8 квітня 2016 року.

Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину.

Поблизу Житомира під час заходу на посадку розбився літак Су-27: загинув льотчик

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: