За рік Ігор Гундич підписав 14 меморандумів з інвесторами » Новини Житомира
 
 


За рік Ігор Гундич підписав 14 меморандумів з інвесторами

Автор: news_maker від 18-12-2018, 11:52, переглядів: 1 017

За рік Ігор Гундич підписав 14 меморандумів з інвесторами

Упродовж 2018 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав 14 меморандумів про співпрацю з інвесторами. Це підтверджує відкритість до бізнесу і бажання інвесторів заходити працювати в область.

З підтримкою влади підприємці швидше реалізовують свої проекти, адже мають можливість звернутися з будь-якими проблемними питаннями – їх оперативно і результативно вирішують у робочому порядку, а також під час засідань Ради інвесторів.

Кожен із меморандумів приносить для Житомирщини результат.

Зокрема, вже запущено перший кВт електроенергії у мережу з сонячної електростанції «Ганська СЕС» у Бердичівському районі, яка будувалася команією «Better Energy Energo» з датськими інвестиціями, розпочато будівництво Іршанської СЕС з бельгійськими інвестиціями, ще низка проектів зараз на етапі оформлення земельних ділянок.

«Підписання меморандумів з інвесторами для нас не просто формальний процес. Так ми бачимо, що бізнес хоче працювати, розвиватися, і можемо йому допомогти, щоб процес реалізації проекту був швидшим. Це розвиток області, це робочі місця та сплачені податки», – зазначає голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Після підписаних меморандумів ОДА надавала підтримку з оформленням земельних ділянок, зверталася за сприянням до Держгеокадастру, до Укренерго стосовно підключення електростанцій до мереж, знизила орендну ставку за землю на час будівництва сонячної електростанції у Лугинському районі для ірландської кампанії «Altostrata Energy» тощо.

Результати підписаних меморандумів:

1. «Altostrata Energy» Limited – Ірландія (14.12.2017): проект будівництва фотоелектричної станції потужністю 65 МВт у Лугинському районі.
Розпорядженнями голови ОДА затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення та передано в оренду земельну ділянку площею 100 га ТОВ «СОЛАР ТАЙМ». Визначено термін будівництва не довше 2 років та знижено орендну плату до 1% до 31.12.2019 і 3% з 01.01.2020 р.
Після підписання договору оренди землі із ОДА, його буде надано ДП «НЕК «Укренерго» для отримання дозволу на приєднання до електромереж.
2. Better Energy Energo A/S - Данія (14.12.2017) – будівництво сонячної електростанції потужністю 19 МВт у с. Великі Низгірці Бердичівського району. Вже тривають пусконалагоджувальні роботи, запущено перший кВт електроенергії у мережу на безоплатній основі.
3. ТОВ «Юнігран» – Кіпр (14.12.2017) – будівництво об’єкту для продажу бетонних виробів у с. Іванівка Житомирського району: будівельні роботи завершені на 60%.
4. ТОВ «Гербатіка» – Україна (14.12.2017) – вирощування та переробка лікарських рослин у Пулинському районі – триває оформлення земельної ділянки.
5. Upgrade Energy – Бельгія (06.02.2018) – будівництво сонячної електростанції потужністю 25-30 МВт у Коростенському районі: розроблено робочий проект з будівництва СЕС та задекларовано початок будівництва об’єкта.
6. Global Ecopower SA (GEP) – Франція (15.02.2018) – будівництво сонячної електростанції потужністю 20 МВт у Хорошівському районі – тривають проектні роботи.
7. Modus Energy International, B.V.LLC - Литва (12.04.2018) – Будівництво сонячної електростанції потужністю 35 МВт у Любарському районі – тривають проектні роботи.
8. ТОВ «НПЦ СЕРВІС» – Німеччина (30.08.2018) – будівництво насіннєвого заводу із виробництва якісного посівного матеріалу за світовими стандартами у Брусилівському районі: у січні 2019 року запланований приїзд інвестора в Україну, після чого передбачається стадія активного проектування. Початок будівництва очікується влітку 2019 року.
9. ТОВ «Церсаніт Інвест» – Польща (30.08.2018) – розширення виробничих потужностей підприємства за рахунок добудови цеху та встановлення додаткового технологічного обладнання у Новоград-Волинському районі: затверджено детальний план території окремих земельних ділянок площею 25 га та площею 13 га на території Чижівської сільської ради. Підприємство на етапі отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок – до 30.03.2019.
10. ТОВ «ЕНЕЙ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» – Україна (28.09.2018) – будівництво фотовольтаїчної електростанції потужністю 55 МВт у Брусилівському районі – триває підготовка землевпорядної документації.

Крім того, Ігор Гундич підписав ще 4 меморандуми з інвесторами 13 грудня під час Ради з питань залучення інвестицій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: