Що було і що змінилося в регіоні за три роки каденції – звітував очільник області Сергій Рижук » Новини Житомира
 
 


Що було і що змінилося в регіоні за три роки каденції – звітував очільник області Сергій Рижук

Автор: admin від 28-02-2013, 17:37, переглядів: 1 114

Що було і що змінилося в регіоні за три роки каденції – звітував очільник області Сергій Рижук

Перед обласними мас-медіа голова облдержадміністрації представив ретроспективу основних зрушень в економіці та соціального розвитку регіону, а, в першу чергу, окреслив макроекономічні показники. Так, валовий регіональний продукт зріс майже на третину , реалізація промислової продукції збільшилася у півтора рази, кількість промислових об'єктів зросла майже на 100 одиниць: "За цих три роки економіка області зміцніла, щонайменше, як у півтора рази. Зрушення є, але економіка має низький рівень розвитку, в порівнянні з іншими областями. Ми йшли "в ногу" з розвитком економіки країни, але кроки наші були дещо ширші, ніж в середньому по державі".

Водночас Сергій Рижук відзначив, що реально продуктивною працею в регіоні займаються 280 тисяч людей, при загальній чисельності населення в 1 мільйон 270 тисяч. Серед причин, що гальмують процеси розвитку, губернатор виокремив проблеми тіньової економіки, громіздкої дозвільної системи та корупції:

"Я з жахом згадую ті часи, коли були зареєстровані лише 84 кар'єри. Сьогодні ж зареєстровано – 800, і всі вони легалізовані. Ми досягли цього з великими труднощами та ризиком, навіть для життя деяких чиновників. Вам відомі показники: скільки дозвільних документів, і перевірок в 10 разів менше. Говорячи про невирішені проблеми, зауважу, що питання корупції нам не вдалося вирішити"

Що ж до пріоритетів, які визначає Держава в умовах світових кризових явищ, то місцева економіка повинна орієнтуватися на розвиток внутрішнього ринку, а корегування бюджету спрямовуватися на соціальні видатки. "Бюджет має вертатися до людини", – наголосив Сергій Рижук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: