Від телефонних ошуканців постраждали дві літні жительки Житомира » Новини Житомира
 
 


Від телефонних ошуканців постраждали дві літні жительки Житомира

Автор: news_maker від 13-01-2019, 01:55, переглядів: 1 232

Від телефонних ошуканців постраждали дві літні жительки Житомира

6 січня до Житомирського відділу поліції звернулась 75-річна житомирянка із повідомленням про неприємність, в яку потрапила через надмірну довірливість. Як з’ясувалося, кілька годин тому на стаціонарний номер зателефонував нібито її син і сказав, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. З його вини постраждали люди й тепер він має терміново заплатити за їх лікування.

Сполохана жінка, звісно, погодилась допомогти «синові» й обговорила з ним наявні у квартирі заощадження. А той повідомив, що віддати треба все і навіть більше. Мовляв, сам приїхати за грошима не зможе, а віддати їх треба чоловіку, який за кілька хвилин під’їде до неї додому.

Й справді, поки старенька зібрала наявні кошти, у двері її квартири подзвонив «посильний». Йому жінка й віддала понад 110 тисяч гривень у національній та іноземній валюті, ще й передала золоті ювелірні вироби.

Згодом пенсіонерка набрала номер свого сина, аби повідомити, що вона виконала його прохання, чим неабияк спантеличила чоловіка. Адже насправді з ним нічого подібного не трапилось і ніякі кошти у матері він не замовляв.

Наступного дня аналогічна заява надійшла від ще однієї літньої житомирянки, 1938 р.н. За подібних обставин, рятуючи свого сина з неіснуючої халепи, пенсіонерка віддала невідомому чоловіку понад 2 тисячі доларів США.

Обидва факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних ошуканств.

Водночас правоохоронці наполегливо закликають громадян: якщо вам телефонують незнайомці і сповіщають про неприємність з рідною людиною, одразу телефонуйте 102.

Жодним чином не погоджуйтесь на умови, особливо якщо телефонні абоненти вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності або на лікування постраждалих у ДТП осіб. Перевіряйте нав’язувані вам відомості, самі зателефонуйте рідним або комусь з їх оточення й уточнюйте інформацію.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: