Швидше, простіше і дешевше стало реєструвати земельні ділянки » Новини Житомира
 
 


Швидше, простіше і дешевше стало реєструвати земельні ділянки

Автор: admin від 4-03-2013, 21:06, переглядів: 1 545

Швидше, простіше і дешевше стало реєструвати земельні ділянки

Про нові правила, що вступили в дію з початку 2013 року, і відповідні зміни в оформленні земельних відносин розповіли фахівці на прес-конференції в головному управлінні Держземагенства в Житомирській області. Начальник управління державного земельного кадастру Микола Ковтуненко наголосив
, що вперше в історії України відомості про усі земельні ділянки зібрано воєдино в електронному вигляді на публічній кадастровій карті, яка з нового року запрацювала у вільному доступі в он-лайн режимі.

"Кожному, хто має доступ до Інтернету можна відкрити цю карту, знайти свою земельну ділянку, якщо вона в нього є і зареєстрована, чи по кадастровому номеру, чи за місцем розташування. Будь-який рух, коли сьогодні відбувається купівля-продаж земельних ділянок чи їх передача, людина заздалегідь може перевірити, чи насправді є така земельна ділянка, чи не має в неї певних проблемних питань з місцем розташування і з оформленням"

За словами Миколи Ковтуненко, головний результат зробленого – це публічність і наглядність. Зміни, які відбулися в системі обліку й організації реєстрації земель, передусім, полегшують і здешевлюють оформлення документів для власників земельних ділянок, а також оптимізують роботу відповідних організацій. Про це також поінформувала заступник начальника відділу державної реєстрації земель Людмила Чавалюк.

"Раніше громадянину потрібно було три рази звертатися до територіального органу, щоб отримати такий документ. Вартість послуг складала 255 грн. На сьогоднішній день, щоб зареєструвати земельну ділянку, вартість робіт коштує 65 грн. Ми реєструємо земельну ділянку, підтвердженням чого є витяг з Державного земельного кадастру. Це скоротилося й по часу, бо раніше передбачалося що 2 місяці тільки документи могли опрацьовуватися. На сьогоднішній день це все проходить значно швидше. Ми, в принципі, опрацьовуємо все це протягом одного дня"

У порівнянні з минулими роками, землевпорядникам Житомирщини вдалося вдвічі пришвидшити роботу по видачі правовстановлюючих документів на землю. Наприклад, якщо у 2011 році в області було опрацьовано 74 тисячі комплектів документацій, то у 2012 вже 121 тисячу. Цьогоріч, з початку роботи Національної кадастрової системи, органи земельних ресурсів Житомирщини опрацювали понад 12 тисяч заяв від громадян (вже зареєстрували 7820 земельних ділянок, видали 3557 витягів із земельного кадастру).

"Хотілося б довести інформацію до людей, що кадастрова система працює, що реєстрація земельних ділянок і реєстрація прав не припинялась і не припиняється. Вона відбувається, причому, на більш якісному рівні", – запевнив начальник Управління державного земельного кадастру Микола Ковтуненко.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: