57 опорних шкіл області забезпечують рівний доступ всіх дітей до якісної освіти » Новини Житомира
 
 


57 опорних шкіл області забезпечують рівний доступ всіх дітей до якісної освіти

Автор: news_maker від 3-02-2019, 21:39, переглядів: 580

57 опорних шкіл області забезпечують рівний доступ всіх дітей до якісної освіти

У Житомирській області триває процес зі створення опорних шкіл для забезпечення всіх дітей якісною та доступною освітою. Наразі Житомирщина серед лідерів у державі за кількістю опорних шкіл.

В області створили 57 опорних шкіл. Про це інформує управління освіти і науки ОДА. Загалом на Житомирщині працює 634 заклади середньої освіти.

«Житомирська область одна з кращих в Україні зі створення опорних закладів. Держава надає на реорганізацію кошти та можливості. І сьогодні в області створили 57 опорних шкіл, до складу яких входить 71 філія», - відзначила начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук під час розширеної колегії з освітянами.

37 опорних шкіл з 57, що функціонують на Житомирщині, створені в об’єднаних територіальних громадах.

Нагадаємо, що у рамках процесу децентралізації влади в Україні відбувається активне утворення об’єднаннях територіальних громад (ОТГ), освітніх округів та опорних навчальних закладів. На Житомирщині немає таких районів, які б не утворили ОТГ.

Загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального і ефективного використання ресурсів, та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі.

Місцеві громади стають засновниками таких закладів, визначають опорні заклади серед підпорядкованих йому загальноосвітніх навчальних закладів на конкурсній основі відповідно до затверджених ними умов.

Так малокомплектні школи мають можливість стати філією опорної школи і зазвичай виконують функції початкової школи. Для дітей та педагогічних працівників з інших населених пунктів забезпечується підвезення до опорної школи.

Зокрема, на Житомирщині у 2018 році придбали 20 шкільних автобусів для перевезення дітей та вчителів до закладів освіти.

Нагадаємо, що в області минулого року створили майже 800 нових місць у дитячих садочках.

57 опорних шкіл області забезпечують рівний доступ всіх дітей до якісної освіти

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: