Торік на Житомирщині зафіксували 9 випадків захворювання на сказ серед худоби » Новини Житомира
 
 


Торік на Житомирщині зафіксували 9 випадків захворювання на сказ серед худоби

Автор: admin від 11-03-2013, 16:54, переглядів: 1 491

Торік на Житомирщині зафіксували 9 випадків захворювання на сказ серед худоби

На Житомирщині торік зафіксували 8 випадків захворювання на сказ великої рогатої худоби та один випадок – коня (в Андрушівському, Любарському, Попільнянському, Новоград-Волинському, Володар-Волинському, Червоноармійському та Радомишльському районах). Тому під час проведення вакцинації акцент робили на саме на корів, коней, а також домашній котів та собак, поінформував заступник начальника управління ветеринарної медицини в Житомирському районі Геннадій Журавель. Так, торік на Житомирщині щеплено проти сказу 11 з половиною тисяч тварин (11 499 тварин).

Що ж до вуличних тварин, то сьогодні їх чисельність є великою і неконтрольованою. Тому кожен із нас під час зустрічі із чотириногими друзями – у зоні ризику, наголошує Геннадій Журавель.

"Впродовж 2011-2012 років у Житомирському районі були зареєстровані високі показники звернень до травмпунктів громадян району, що постраждали від укусів тварин. В 2011 році – 132 звернення, в 2012 році – 111 звернень"

Чи не єдиний порятунок від сказу – вчасна діагностика хвороби. Тому медики радять у випадку укусу тварини не зволікати і терміново звертатися до лікаря. А власникам домашніх тварин – не забувати про вакцинацію своїх улюбленців і у випадку підозр на захворювання вчасно приводити їх на прийом до ветеринарів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: