В'ячеслав Печененко на брифінгу розповів про ситуацію, пов’язану з учасниками С14 » Новини Житомира
 
 


В'ячеслав Печененко на брифінгу розповів про ситуацію, пов’язану з учасниками С14

Автор: news_maker від 5-02-2019, 06:47, переглядів: 734

В'ячеслав Печененко на брифінгу розповів про ситуацію, пов’язану з учасниками С14

4 лютого керівник ГУНП в Житомирській області провів прес-конференцію щодо звинувачень на адресу поліції у тиску на проукраїнських активістів. Очільник обласної поліції наголосив, що жодної упередженості або прихильності до представників політичних партій з боку правоохоронців немає. Також під час зустрічі журналістам продемонстрували відео бодікамери поліцейського, яке спростовує факт нанесення тілесних ушкоджень одному з активістів.

В’ячеслав Печененко нагадав присутнім, що 1 лютого до Житомирського відділу поліції звернувся керівник місцевого осередку однієї з політичних партій із заявою про хуліганські дії, учинені на будівлі офісу. На місці події було зафіксовано написи, у тому числі назву організації, члени якої можуть бути причетні до названої ситуації.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

2 лютого двох активних представників вказаної організації було запрошено та доставлено до Житомирського відділу поліції для опитування у рамках проведення досудового розслідування з приводу вказаних подій.

Після опитування обоє засвідчили своїми підписами у журналі відвідувачів про відсутність претензій до працівників поліції та пішли з відділу.

Водночас очільник поліції області наголосив:

- Представники організації опитувались у рамках кримінального провадження. Поліцейські назвались їм та пояснили, з якого приводу їх запрошують до відділу поліції. У правовій державі закон – один для всіх. Ми реагуємо на заяви про порушення і цілком логічним є опитати, у першу чергу, тих, чиї підписи залишились на офісі. Чому вони злякались дати свідчення? А потім ще й влаштували подібну провокацію? – сказав В’ячеслав Печененко під час прес-конференції для представників ЗМІ. – Сьогодні зранку я зустрівся з представниками організації, ми дійшли, на мою думку, до спільного розуміння ситуації. Також ми запропонували їм разом поспілкуватися з мас-медіа та роз’яснити свою позицію. Однак вони не прийшли на цей захід.

За їх повідомленнями, які вони озвучили у соціальних мережах, ЗМІ та під час пікету щодо неправомірних дій поліцейських, керівник ГУНП призначив службову перевірку.

Водночас під час зустрічі журналістам також продемонстрували відеозапис з нагрудного відеореєстратора поліцейського, яке спростовує факт нанесення тілесних ушкоджень активістові.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: