Перші операції на зупиненому серці у Житомирі будуть проведені вже в поточному році » Новини Житомира
 
 


Перші операції на зупиненому серці у Житомирі будуть проведені вже в поточному році

Автор: admin від 12-03-2013, 19:37, переглядів: 1 874

Перші операції на зупиненому серці у Житомирі будуть проведені вже в поточному році

Впевненість в цьому висловив головний кардіохірург Міністерства охорони здоров'я України Борис Тодуров, який сьогодні побував в обласному центрі. Такому серйозному прориву в наданні спеціалізованої допомоги передувала тривала робота: "На цьому шляху вже зроблено дуже багато. Повноцінно працює ангіографічна служба, повноцінно працює судинне відділення, на базі якого, власне, і формується кардіохірургічна служба. Думаю, що в цьому році буде завершений той ремонт, на який були виділені досить великі кошти, закуплено обладнання. І я думаю, що в цьому році ми зробимо перші операції на серці в Житомирі. Це будуть серйозні операції на зупиненому серці: аорто-коронарне шунтування, протезування клапанів, ургентні операції при гострих інфарктах, операції з приводу тромбоемболії. Будуть оперуватися ті хворі, яких не завжди можна довезти до Києва, не завжди ми маємо час таких хворих взагалі кудись транспортувати, часто вони взагалі нетранспортабельні".

Борис Тодуров зауважив, що Житомирщина не просто має право на створення кардіохірургічної служби, вона зобов’язана це зробити. Адже тут є і кадровий потенціал, і розуміння ситуації, і бажання існуючу ситуацію змінити. Кінцева мета – благородна:"Допомогти нашим пацієнтам, допомогти хворим, які сьогодні в цілому по Україні отримують допомогу відсотків на 15-20 від необхідного. Наприклад, за потреби у 200 тисяч ендоваскулярних процедур у нас проводиться лише 20 тисяч, тобто, одна десята частина. А кінцева мета всього того, що ми сьогодні затіваємо, це зниження інвалідизації від серцево-судинних захворювань. На жаль, інфаркти помолодшали, серцево-судинні хвороби помолодшали. Буває, що уже і в 40 років людина стає інвалідом внаслідок перенесеного інфаркту та несвоєчасного лікування. І, звичайно, зниження смертності. Сьогодні в Україні летальність від гострого інфаркту – близько 15-16 відсотків, а в структурі загальної летальності смертність від серцево-судинних захворювань займає 66 відсотків. Це катастрофічна цифра. В Європі – вдвічі менше".

В обласній клінічній лікарні Борис Тодуров розповів лікарям про нові технології в кардіохірургії, познайомив зі свіжими документами галузевого міністерства, що стосуються створення кардіохірургічної служби. В програмі його перебування також були візити до кількох лікувальних закладів. І, як повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас, користь від приїзду відомого спеціаліста отримають не лише колеги. Разом з Борисом Тодуровим приїхала група спеціалістів, які оглянули пацієнтів в обласній клінічній та обласній дитячій лікарнях і визначили, кому необхідне кардіохірургічна допомога в столичних кардіоцентрах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: