Довідку про вакцинацію від кору вимагатимуть від тих, хто не має записів про щеплення або має протипокази » Новини Житомира
 
 


Довідку про вакцинацію від кору вимагатимуть від тих, хто не має записів про щеплення або має протипокази

Автор: news_maker від 7-02-2019, 05:58, переглядів: 808

Довідку про вакцинацію від кору вимагатимуть від тих, хто не має записів про щеплення або має протипокази

З метою попередження подальшого розповсюдження небезпечного вірусного захворювання в Житомирі комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Житомирської міської ради (ТЕБ та НС) прийнято рішення, що діти зможуть відвідувати навчальні заклади лише за наявності довідки про вакцинацію. Довідки вимагатимуться лише від тих, хто не має записів про вакцинацію або має протипокази. Дане рішення відповідає вимогам чинного законодавства, зокрема ст.15 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Статистика свідчить, що протягом останнього місяця на кір в Житомирі захворіло 100 осіб, з них 38 дорослих і 62 дитини.

«Кір належить до найзаразніших інфекційних захворювань. Якщо з хворою людиною контактує 10 осіб то 9 з них обов’язково захворіють. Дійсно останнім часом спостерігається один із найбільших за інтенсивністю спалахів цього захворювання. Із початку року в Україні захворіло більше 8,5 тисяч осіб. На території України вже є 6 летальних випадків, 2 з них – діти. Минулого року від ускладнень кору загинуло 16 осіб. Єдиним захистом від інфекційного захворювання є проведення вакцинації. Ми закликаємо житомирян бути свідомими і долучитися до заходів захисту населення від кору», - зазначає заступник міського голови Вікторія Краснопір.

«Для щеплення у Житомирі використовують якісну, ефективну та безпечну, вакцину КПК, що захищає одразу від трьох інфекцій - кору, паротиту та краснухи. В Житомирі, як і в інших регіонах країни є достатньо вакцин виробництва Бельгії, - наголошує начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова. – Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги, де з понеділка до суботи проводять відповідні щеплення».

Також очільниця управління охорони здоров’я поінформувала: «У 2018 році в Житомирі було зафіксовано 129 випадків, тоді як лише за січень 2019 року ми маємо вже більше ста пацієнтів з таким захворюванням».

В Житомирі достатньо вакцин від кору, вони є в усіх закладах охорони здоров'я, де проводяться щеплення вакцинами. Ці вакцини закуплено Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Якість усіх вакцин перевірена Всесвітньою організацією охорони здоров’я — вони є якісні, ефективні і безпечні. Наразі проблема полягає лише в тому, що багато житомирян не роблять щеплення собі та своїм дітям.

Довідково: у 2018 році на кір захворіли 54 481 людина - 20 204 дорослих та 34 277 дітей. Від ускладнень кору померло шістнадцять людей. За 4-й тиждень 2019 року на кір захворіли 3 279 людей — 1 350 дорослих та 1 929 дітей.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: