За добу поліцейські вилучили боєприпаси у двох жителів Житомирщини » Новини Житомира
 
 


За добу поліцейські вилучили боєприпаси у двох жителів Житомирщини

Автор: news_maker від 15-02-2019, 05:50, переглядів: 784

За добу поліцейські вилучили боєприпаси у двох жителів Житомирщини

У домоволодінні жителя смт Попільні під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили майже півсотні набоїв до автоматичної зброї та наркотичний засіб. А житель Лугинського району зберігав вдома три десятка патронів до автоматичної зброї та карабіна. Нині розпочато досудові розслідування.

Дільничні офіцери Попільнянського відділення поліції отримали інформацію від жителів райцентру про можливе зберігання 58-річним односельцем наркотичних речовин. Відтак було розпочато кримінального провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. У рамках досудового розслідування 13 лютого поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання чоловіка.

У результаті у будинку правоохоронці виявили паперовий згорток з сухою подрібненою рослинною масою, за зовнішніми ознаками – наркотичний засіб. Також з’ясувалося, що господар заховав у помешканні і пакунок з набоями калібру 5,45 мм. За його словами, боєприпаси він знайшов, а от для чого зберігав – пояснити не зміг.

Усього поліцейські нарахували 47 набоїв - їх та рослинну масу вилучили та підготували відповідне клопотання до суду для направлення усього на експертне дослідження.

Цього ж дня працівники Лугинського відділення поліції під час огляду домоволодіння жителя с. Липників виявили 31 набій калібру 7,62 мм до автоматичної зброї та карабіна. З0-річний чоловік розповів поліцейським, що набої знайшов на околиці села, шукаючи металобрухт.

Відповідні відомості за обома фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Законодавством за такі дії передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За добу поліцейські вилучили боєприпаси у двох жителів Житомирщини

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: