В Іршанську розшуківці кримінальної поліції затримали групу домушників » Новини Житомира
 
 


В Іршанську розшуківці кримінальної поліції затримали групу домушників

Автор: news_maker від 16-02-2019, 22:49, переглядів: 827

В Іршанську розшуківці кримінальної поліції затримали групу домушників

14 лютого у селиші відразу після вчинення чергового злочину поліцейські затримали двох чоловіків. У них вилучено щойно викрадені з оселі місцевої жительки речі та специфічні інструменти для зламу замків. Нині підозрювані під вартою. Уже встановлена їх причетність до ще однієї крадіжки в селищі.

Обоє чоловіків раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за подібні злочини. 35-річного житомирянина розшуківці кримінальної поліції ГУНП Житомирщини затримували у 2018 після крадіжки у смт. Новій Боровій цього ж району. У вересні 2018 року суд ухвалив відносно чоловіка рішення про кількарічне позбавлення волі, однак з відтермінуванням виконання вироку на два роки.

Вочевидь засуджений не взяв до уваги цю обставину та змінювати спосіб життя не збирався. У Хорошівському районі він досить часто бував через родинні зв’язки, то ж непогано орієнтується у місцевості.

14 лютого чоловік разом зі спільником, 32-річним місцевим жителем, зламавши замок, проникли до однієї з квартир, що по вул. Садовій у смт. Іршанську. За лічені хвилини обнишпоривши оселю, знайшли та забрали звідти ноутбук, планшет та ювелірні вироби.

З цим їх і затримали оперативники кримінальної поліції ГУНП Житомирщини за кілька десятків метрів від під’їзду багатоповерхівки. Окрім того, при чоловіках виявлено специфічний набір інструментів, що використовується для відкриття або зламу замків.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

У ході першочергових заходів по перевірці затриманих встановлена їх причетність до ще однієї крадіжки, що сталася у перші дні лютого. Тоді з оселі жительки цього ж селища було викрадено телевізор та обігрівач. Останній знайдено під час обшуку за місцем проживання одного із затриманих. Іншу викрадену техніку поліцейські вилучили у жителя Коростенського району, якому крадії встигли перепродати чуже майно.

Встановлення усіх обставин злочинів та перевірка затриманих щодо причетності до інших триває.

Наразі вони затримані у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

За крадіжку, поєднану з проникненням у житло (ч.3 ст. 185 ККУ) визначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

В Іршанську розшуківці кримінальної поліції затримали групу домушників
В Іршанську розшуківці кримінальної поліції затримали групу домушників

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: