На Житомирщині – рекордна кількість вакансій і дефіцит робітничих кадрів » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині – рекордна кількість вакансій і дефіцит робітничих кадрів

Автор: news_maker від 19-02-2019, 21:48, переглядів: 842

На Житомирщині – рекордна кількість вакансій і дефіцит робітничих кадрів

Так охарактеризував ситуацію на ринку праці у 2018 році директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко під час прес-конференції 18 лютого. У день 28-ї річниці діяльності на Житомирщині державної служби зайнятості представників засобів масової інформації запросили аби розповісти про основні підсумки діяльності за минулий рік та новації в наданні послуг на ринку праці.

- За останні 10 років попит на працівників в області був найвищим: до служби зайнятості було заявлено понад 44 тисячі 700 вакансій. Це на півтори тисячі більше, як у 2017 році і на 11 тисяч більше, як у 2009 році. Зростання кількості вакансій відбулось майже у всіх районах області, найбільш суттєво - в Попільнянському, Радомишльському, Ружинському та Брусилівському – повідомив І.Іщенко.

За його словами, дві третини усіх пропозицій роботи були зосереджені у міських центрах зайнятості, найбільше у Житомирському – 14,8 тис. вакансій, або кожна третя. Однак, велика кількість вакансій не означає, що відсутні проблеми із працевлаштуванням. Керівник назвав три основні перешкоди, які заважають людям швидко знайти підходяще робоче місце, а працедавцям – потрібного працівника. Це дисбаланс попиту і пропозиції – тобто 70% вакансій потребують робітничих кадрів або ж працівників без професії, а серед безробітних переважають службовці, спеціалісти з вищою освітою. Окрім того, не задовольняє пошукачів роботи рівень заробітку, який пропонується. Середня зарплата у вакансіях торік – 5500 грн. Тільки 5% вакансій пропонують більш-менш достойний заробіток – від 10 тис. грн. В пошуках кращих заробітків затребувані кадри виїжджають за межі області та країни, а заміни їм немає.

- Головний результат роботи обласної служби зайнятості за рік – це повернення до праці понад 33800 жителів Житомирщини – акцентував Ігор Іщенко.

Він додав, що майже 4500 безробітних з допомогою служби зайнятості пройшли перенавчання або підвищили кваліфікацію аби отримати роботу, понад 3000 жителів області були зайняті в тимчасових роботах, а 21 підопічний служби отримав виплату допомоги з безробіття одноразово для започаткування власного бізнесу.

Заступник директора Тетяна Касімцева приділила увагу новим формам роботи, запровадженим торік, та розповіла про цьогорічне нововведення – впровадження в службі зайнятості інституту кар’єрного радника.

- 2018-й рік у службі зайнятості – рік реформування й розширення потенціалу. У зв'язку з суттєвими змінами ситуації на ринку праці відбулось реформування служби зайнятості, коли за рахунок скорочення адміністративного персоналу вдалося збільшити чисельність працівників, які надають послуги шукачам роботи і працедавцям. Також широкого поширення набули наші Інтернет-сервіси - електронна черга й електронні кабінети. Майже 2,5 тисячі шукачів роботи та понад 1,5 тис. роботодавців змогли переконатись в їх зручності й оперативності обміну даними – сказала Т.Касімцева.

Вона зазначила, що в службі зайнятості області вже працюють кар’єрні радники. Від спеціалістів з працевлаштування вони відрізняються тим, що забезпечують комплексний індивідуальний супровід людини до досягнення кінцевої мети – працевлаштування. Загалом послуги радника направлені на сприяння шукачам роботи в управлінні кар’єрою, адаптації до потреб роботодавців та розвитку необхідних навичок, які користуються попитом на ринку праці.



На Житомирщині – рекордна кількість вакансій і дефіцит робітничих кадрів

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: