Житомирщина очікує на 7 тисяч доз вакцини КПК » Новини Житомира
 
 


Житомирщина очікує на 7 тисяч доз вакцини КПК

Автор: news_maker від 19-02-2019, 23:54, переглядів: 594

Житомирщина очікує на 7 тисяч доз вакцини КПК

У Міністерстві охорони здоров'я України вже підписали накази щодо розподілу вакцин проти поліомієліту, кору, паротиту і краснухи. Найближчим часом 390 тисяч доз вакцини будуть доставлені в медичні заклади по регіонам. Житомирщина очікує на нову партію вакцин.

За повідомленням управління охорони здоров’я ОДА, Житомирська область очікує на 7 тисяч доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи. Цього року у січні вже отримували 21 тисячу 434 дози вакцини КПК.

Начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський інформує, що Житомирщина повністю забезпечена вакцинами для профілактики кору, паротиту та краснухи для щеплення дітей згідно із Календарем щеплень.

Нагадаємо, що дітей вакциною КПК щеплюють у віці 12 місяців та ревакцинують у 6 років. МОЗ України наголошує, що лише наявність двох доз вакцини створює захист від захворювання.

Тому дорослим варто перевірити свою карту щеплень на предмет наявності саме двох доз вакцини КПК, або ж здати аналіз на виявлення антитіл. А батькам рекомендують щеплювати дітей за віком згідно національного календаря щеплень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: