Вулиця Котовського » Новини Житомира
 
 


Вулиця Котовського

Автор: admin від 14-03-2013, 21:19, переглядів: 4 759

Вулиця Котовського

Вулиця Котовського — вулиця в Богунському районі Житомира. Пролягає від вулиці Перемоги до залізниці Житомир — Коростень. Названа на честь радянського політичного діяча, тричі кавалера Ордена Червоного Прапора Г. І. Котовського.

Вулицю Котовського перетинають вулиці Щорса, Московська, Хлібна, Шелушкова, Мануїльського, Східна, Ватутіна, провулок Чапаєва; прилягають Театральна і Транспортна вулиці, Чистий провулок. На відрізку від Театральної до Московської по вулиці прокладена трамвайна лінія.

Зважаючи на те, що в березні 1918 року в Житомирі працювала Центральна Рада на чолі з Михайлом Грушевським, комісією з топоніміки при виконкомі Житомирської міськради було прийнято рішення перейменувати вулицю Котовського на вулицю Михайла Грушевського. Проти цього виступили пенсіонери-мешканці вулиці. Вони направили міській владі колективну скаргу з 283 підписами. Однак 2008 року депутати Житомирської міськради не змогли перейменувати вулицю на вулицю Михайла Грушевського. Тоді депутатам від БЮТ і «Нашої України» не вдалося набрати необхідної кількості голосів для затвердження відповідного рішення сесії. Проти перейменування вулиці виступили депутати від КПУ і СПУ. При цьому вулицю Котовського у Вінниці перейменували на честь Грушевського.

Категорія: Вулиці Житомира

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: